Uutiset

Herkkupala Pullerilla

Hämeenlinnan tienoon jalkapalloilun ystäville on tiedossa harvinaista kevätherkkua keskiviikkona Pullerin tekonurmella. Kakkosen läntiseen lohkoon valmistautuva FC Hämeenlinna saa silloin Suomen cupin ottelussa vastaansa IFK Maarianhaminan – jalkapalloliigan kärkikastiin veikatun joukkueen.

Ottelun voittaja etenee cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon eli puolivälieriin. FC Hämeenlinna on jo voittanut tämän kauden cupissa Kolmosen naantalilaisen VG-62:n, liigajoukkue Pietarsaaren Jaron ja Kakkosen lohkokumppaninsa tamperelaisen TPV:n. IFK Maarianhamina tulee cupiin mukaan viime vuoden semifinalistina vasta tässä vaiheessa.

– Keskiviikon peli on äärimmäisen hieno mahdollisuus pelaajillemme. On hyvä, että tällaisia pelejä tulee pitkään kevätkauteen. Ei tarvitse motivaatiopuheita pitää kopissa ennen peliä, sanoo FC Hämeenlinnan valmennukseen kuuluva Jussi Lempinen.

Samaa mieltä on hämeenlinnalaisjoukkueen maalivahti Ville Kalervo, joka on yksi joukkueensa tukipilareista.

– Keskellä kevättä IFK Maarianhaminan kaltainen vastustaja motivoi aika paljon. Tällaiset pelit tuovat joukkueelle lisäintoa. Pääsemme jo nyt mittaamaan omaa tasoamme ja pelaamaan merkityksellisen ottelun. Ja paineittahan me voimme lähteä Maarianhaminaa vastaan. Kaikki meistä tietävät, että 100-prosenttisella onnistumisella voimme saada saman aikaan kuin Jaroa vastaan, Kalervo tuumaa.

Hän epäilee, että töitä piisaa maalivahdilla keskiviikkoiltana Pullerilla, kun ottelu kello 18.30 alkaa.

– Luulisin, että töitä on enemmän kuin Jaroa vastaan. Siinä pelissä niitä ei ollut ihan niin paljon kuin odotin. Kyllä siinä hiki tulee varmasti. Mitä olen lehdistä lukenut, Maarianhaminalla on aika hyökkäysvoittoista väkeä ja siinä Forssell (Petteri) etunenässä.

Petteri Forsell on yksi IFK Maarianhaminan tähdistä, mutta ei suinkaan ainoa. Joukkueella on laadukas materiaali. Liigan saarelaiset aloittivat 1–0-kotivoitolla Vaasan Palloseurasta. Voittomaalin teki Tomas Hradecky. Jobinpostiakin joukkue sai, kun ruotsalaisapu Josef Ibrahim loukkaantui.

Kantaa sarjaankin

FC Hämeenlinnan talvi- ja kevätkausi on mennyt hyvin. Tähänastiset tulokset lupaavat hyvää myös Kakkosen kaudelle, jonka hämeenlinnalaiset aloittavat Rauman Pallo-Iirojen vieraana 27. huhtikuuta. Ensimmäisen kotiottelunsa FC Hämeenlinna pelaa 4. toukokuuta ja vastaan tulee silloin turkulainen ÅIFK.

– Nämä pelit voivat kantaa hyvää sarjaankin, mutta ne on osattava käsitellä oikein. Otetaan joka peli pelinä ja lähdetään joka peliin nöyrästi. Seuraavaan peliin ei näistä saa mitään sinällään mukaan, Lempinen sanoo.

Hän tietää, että keskiviikkona on vastassa suomalainen huippujoukkue.

– Maarianhaminassa on puhuttu sekä cupin että liigan menestyksestä. Siellä halutaan kruunu Pekka Lyyskin (IFK:n päävalmentaja) erinomaiselle työlle. Meillä ei ole kuin voitettavaa ja se on fakta. Kiva on lähteä pelaamaan ja laittamaan kapuloita liigajoukkueen rattaisiin.

Lempinen ei usko, että IFK Maarianhamina sortuu vastustajansa aliarvioimiseen, vaikka sarjataso joukkueilla onkin ihan eri.

– Kollegakin (Lyyski) on sanonut, ettei tässä vaiheessa ole enää huonoja joukkueita cupissa mukana.

FC Hämeenlinna saa jalkeille lähes parhaan joukkueensa.

– Mikko Kalervo on yhä pelikiellossa Jaro-ottelussa saamansa punaisen kortin takia. Sitä punaista ihmettelen vieläkin.

FC Hämeenlinna ei aio kumarrella kuvia keskiviikkona.

– Ehkä vähän puolustusvoittoisemmin pelaamme kuin normaalisti, mutta silti haluamme poikien pelaavan rohkeasti.

Lisäkatsomot …Hämeensaaresta

Pullerin tekonurmikenttä saa lisäkatsomot keskiviikkoiseen cupin peliin. Ne tuodaan paikalle Hämeensaaren pesäpallokentältä.

– Kaupungista löytyy yhä jalkapallon ystäviä, jotka tämän mahdollistavat. Kaikki halukkaat näkevät kyllä keskiviikon pelin paikan päällä, lupaa FC Hämeenlinnan joukkueenjohtaja Perttu Urponen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic