fbpx
Uutiset

Hienostunutta hikoilua infrapunan lämmössä

Suomen ensimmäinen infrapunasauna Wisahoviin Hämeenlinnassa.

Miltä kuulostaa sauna, jonka luvataan poistavan kehosta kaikki kuona-aineet? Vain 25 minuuttia 45 plusasteen optimilämpötilassa, ja kehostasi erittyvät pois nikotiini, kolesteroli, toksiinit, alkoholi sekä raskasmetallit, kuten lyijy, sinkki, nikkeli, elohopea ja kadmium.

Sauna, joka vähentää tehokkaasti selluliittia ja polttaa puolessa tunnissa 600 kilokaloria eli enemmän kuin puolen tunnin juoksulenkki?

Sauna, joka lievittää kroonista väsymystä ja lihassärkyjä, vilkastuttaa hermoratojen toimintaa, nostaa kasvuhormonin tasoa sekä parantaa lihasten jäntevyyttä ja kehittymistä?

Uskomattomaltahan tuo kuulostaa, mutta tällaisin lupauksin maailmalla mainostetaan infrapunasäteilijöillä lämpiäviä saunoja. Saunan tehon sanotaan perustuvan alhaisella lämpötilalla tapahtuvaan voimakkaaseen hikoiluun. Kudokset lämpiävät jopa 4-5 senttiin saakka, kun tavallisen saunan lämpö pureutuu vain yhden sentin syvyyteen.

Suomen ensimmäinen infrapunasauna valmistui noin viikko sitten Hämeenlinnaan Wisahovin tilausravintolaan.

Tehokas ja janottava

Infrapunasauna näyttää tyylikkäältä ja mielenkiintoiselta. Katossa on kymmenkulmainen rakennelma, johon on kiinnitetty kymmenen infrapunasäteilijää. Istuinpaikkojen selustoihin niitä on asennettu yhdeksän. Kussakin on 400-vattiset tehoyksiköt.

Kahdessa kulmauksessa on “terapiavalot”, jotka voi säätää luomaan tunnelmaa yhdellä värillä tai vaihtamaan värejä non-stoppina. Saunaan saa soimaan lisäksi haluamaansa taustamusiikkia. Kiuasta ei siis ole, pari pöytätasoa kylläkin.

– Tämä on tällainen seurustelusauna, jossa on mukava ottaa vähän huikkaa pienellä porukalla. Istuu suomalaiseen saunomiskulttuuriin kuin nenä päähän, yrittäjä Harri Sivén toteaa.

Ei siis muuta kuin kokeilemaan. Jo viiden minuutin istuminen saunassa nostaa hien hyvin pintaan ja käsi alkaa hamuta jotain juotavaa. Rautaista bisnesnaista, Harrin äitiä Leena Sivéniä alkaa tässä vaiheessa hymyilyttää.

– Siihenhän koko tämän saunan idea perustuu, että asiakkaat tulevat janoisiksi, hän nauraa ja lähtee hakemaan lakanatoogassaan saunakavereilleen suun kostuketta.

“Halusimme olla edelläkävijä”

Leena Sivén kertoo päätyneensä infrapunasaunan hankintaan kokeiltuaan niitä eri kylpylöissä Virossa.

– Tavallisia saunoja on jokaisella kotonakin. Infrapunasaunasta tulee 2000-luvun sauna perhekäyttöön, kunhan tämä yleistyy. Me halusimme olla edelläkävijä, hän perustelee hankintaa.

Noin 10 neliön suuruinen uutuussauna on Harrin käsialaa – hän kun on ennen yrittäjänuraansa kouluttautunut huonekalupuusepäksi. Wisahovin uutta saunaosastoa on rakennettu vuoden päivät. Leena ei osaa eritellä infrapunasaunan kustannuksia, vaan sanoo koko remontin nielleen “satoja tuhansia vanhoja markkoja”. (HäSa)

Menot