Uutiset

Hietanen voitti Masokistin Unelman

Joken tallia edustava hämeenlinnalainen palomies Juha Ville Veikko Hietanen voitti viikonvaihteessa Helsingissä juostun 100 kilometrin Masokistin Unelman.

– Tossu oli syönnillään, ja vauhti pysyi koko ajan tasaisena, kertoo Hietanen, joka lähti matkaan reipasta viiden ja puolen minuutin kilometrivauhtia. Lopulta keskivauhti oli 5.42 kilometriä kohden.

Hietanen aika Keskuspuiston sorapintaisella juoksureitillä oli 9.29.16 ja hän voitti selvästi toiseksi ajalla 9.50.20 sijoittuneen Ville Niemenmaan, joka edustaa tamperelaista Team Raholaa. Kolmas oli Jouni Mäkelä APK-maratoonareista ajalla 10.24.34.

Juha Ville Veikko Hietanen johti ultrajuoksua jo maratonin kohdalla. Hänen 42,195 kilometrin väliaikansa oli 3.59.

Hietanen sanoo, että hyvin sujuneen kauden päätapahtuman takana on hyvä harjoittelu, jota ultrajuoksija on höystänyt lyhyemmillä kilpailuilla.

– Jalat ovat alkaneet kestää iskutusta.

Seuraava tavoite on ensi keväänä Espoossa sisähallissa juostava 24 tunnin kilpailu. Siellä on tarkoitus puhkaista 200 kilometrin haamuraja.

Masokistin Unelman naisten sarjan voitti lohjalaista Endurancea edustava Satu Husu-Karppinen hyvällä ajalla 9.47.49. Toinen oli saman seuran Mari Toivonen ajalla 10.46.48 ja kolmas Minna Hänninen ajalla 10.47.36.

Paloheinän ulkoilumajan lähellä 1,9 km reitillä järjestetyssä kilpailussa maaliin pääsi yhteensä 22 miestä ja yhdeksän naista. Keskeyttäneitä oli yhteensä seitsemän.

Masokistin Unelma on Suomen vanhin samassa paikassa saman seuran järjestämä ultrajuoksu. Tapahtuman on jo noin 15 kertaa järjestänyt Peräkylän Ponnistus, joka on tunnettu useista inhimillisen suorituskyvyn äärirajoja etsivistä urheilutapahtumista. (HäSa)

Asiasanat

Menot