Uutiset

HIFK iski paikoistaan, HPK pysähtyi Lankiseen

Vuoden 2016 viimeisessä ottelussaan Helsingistä täyden pistepotin hakenut HPK ei onnistunut toistamaan temppuaan kolme ja puoli viikkoa myöhemmin. Viime lauantaina Lahdessa kauden heikoimman jääkiekkoliigan esityksensä pelannut Helsingin IFK oli tiistaina kotikaukalossaan parempi maalein 4–0 (1–0, 1–0, 2–0).

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli tappiota ja rumia numeroita.

– Taululla ovat kovat lukemat. Pelihän oli tasainen ja meilläkin oli omat maalipaikkamme ja saimme itse asiassa tosi pitkiäkin hallintajaksoja. Kolmannessa erässä vastustaja puolusti ne hyvin, emmekä päässeet ytimeen niin hyvin kuin olisimme halunneet. Silti meillä oli paikkoja tehdä muutama maali, Pennanen arvioi.

Paikkoja Helsingin illassa tosiaan oli HPK:llakin, mutta maalinteko oli tällä kertaa hämeenlinnalaisille hankalaa. Kevin Lankinen piti hyvillä torjunnoillaan Kerhon nollilla avauserässä ja varsinkin toisen erän alussa ennen kuin Daniel Grillforsin tekemä toinen HIFK:n maali helpotti kotijoukkueen oloa. Vähän ennen isäntien toista maalia sekä Teemu Turuselle että Niklas Hagmanille avautui samassa vaihdossa mainio paikka tasoitukseen, mutta maaliin asti kumpikaan ei kiekkoa saanut.

Myös kolmannessa erässä HPK sai erän alussa hyvää painetta Lankisen maalille, mutta HIFK oli se joukkue, joka onnistui maalinteossa. Mikael Johansson ja Joonas Rask ryöstivät Kerholta kiekon oman siniviivansa tuntumassa ja Rask pääsi nousemaan hyökkäysalueelle. Terävä laukaus painuikin ohi Karjalaisen HPK:n maalin yläkulmaan ja peli alkoi olla taputeltu. Lopullisin niitin iski vähän myöhemmin Oliwer Kaski (1+1).

– Eniten jäi sapettamaan se, että vastustajan kaikki maalit tulivat meidän pitkän hallintajaksomme jälkeen. HIFK kävi paineen jälkeen tuikkaamassa vastahyökkäyksestä maalin. Kolme viimeistä maalia tulivat todella huonon kiekollisen pelaamisen jälkeen. Se on meidän perisyntimme, josta pitää päästä nyt nopeasti eroon, jotta pelistämme tulee kestävämpää, päävalmentaja suunnitteli.

HPK:ssa ensimmäistä kauttaan pelaava ja 42 liigaottelussaan 10+14=24-tehopistettä tehnyt Teemu Turunen oli päävalmentajansa kanssa samaa mieltä ottelun kulusta.

– Emme saaneet paikoistamme maaleja ja vastustaja oli omissaan tehokas. Ihan parastamme emme tänään saaneet irti itsestämme, Turunen harmitteli.

Jokereiden kasvatti ja Mikkelin Jukureiden Mestis-vuosien jälkeen Hämeenlinnaan siirtynyt 21-vuotias laitahyökkääjä pelasi Helsingissä samassa ketjussa Sakari Mannisen ja Niklas Hagmanin kanssa. HPK joutui muuttamaan kokoonpanojaan lauantain voitollisesta Sport-ottelusta, koska Niko Kapanen ja Miro Ruokonen olivat sivussa sairastumisen takia. Ruokosen piti pelata myös tiistaina Severi Sillanpään ketjussa, mutta nuori mies putosi kokoonpanosta vielä iltapäivän aikana.

Turusen mielestä HIFK:n ikäviin paikkoihin tulleet maalit eivät hirveästi kerholaisia hetkauttaneet.

– Olihan meillä vielä hyviä pyörityksiä maalien jälkeenkin. Emme vain tehneet omista paikoistamme ja HIFK iski, hyökkääjä toisteli.

HIFK:n maalissa pelannut Kevin Lankinen torjui kauden kolmannessa nollapelissään 19 kertaa. Turusen mielestä HPK olisi voinut tehdä maalivahdin illasta ikävämmänkin.

– Huolellisuutta olisimme kaivanneet ja myös laukauksia olisi pitänyt olla enemmän. Mylläköistä huolimatta emme päässeet ampumaan ihan huippupaikoilta kovin monta kertaa. Siitä se jäi tänään kiinni, Turunen arvioi.

HPK jatkaa kiekkoliigaa perjantain ja lauantain kaksoisotteluilla lappeenrantalaista SaiPaa vastaan. Joukkueet pelaavat ensin perjantaina Lappeenrannan Kisapuistossa kello 18.30. HäSa

Katso videoHPK:n laitahyökkääjän Teemu Turusen haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic