Uutiset

HIFK osasi erikoistilanteet, HPK sähläsi kaikki omansa

HPK:n 19-vuotias puolustaja Lauri Kärmeniemi muistaa varmasti torstaisen HIFK-ottelun ikänsä.

Kärmeniemi nimittäin teki Helsingin jäähallissa uransa ensimmäisen liigamaalin. Hän nousi maalin takaa ja laittoi kiekon pienestä kulmasta HIFK:n maalivahdin Juuso Riksmanin taakse.

Kärmeniemen osumalla Kerho nousi maalin päähän viisi minuuttia ennen loppua. Heti seuraavassa vaihdossa HPK:lla oli hyvä paikka tasoitukseenkin.

Sitä ei tullut ja vähän myöhemmin HIFK:n kultakypärä Ville Peltonen sinetöi loppunumerot rankkarimaalillaan.

-Ensimmäinen liigamaali tuntuu tietysti hyvältä, mutta enemmän olisi lämmittänyt voitto. Pelasimme mielestäni hyvin viidellä viittä vastaan. Nämä pelit ratkaistaan kuitenkin usein yli- ja alivoimalla, niin nytkin, Kärmeniemi kertoi.

Maaliaan Kärmeniemi ei tehnyt vahingossa.

-Joku huusi, että nouse vaan. Nousin ja sinne meni.

Haataja osui kahdesti
HIFK:n ratkaisijaksi löytyi tällä kertaa Juha-Pekka Haataja, joka teki ylivoimamaalin ensimmäisessä ja toisessa erässä. Ensimmäisen erän maalissa kiekko pomppikin HIFK:lle ja Haatajalle niin kuin mies itsekin myönsi. Toinen oli hieno maali.

-Se oli harjoiteltu kuvio, Mikael Granlundilta loistavan syötön saanut Haataja vakuutti.

Kerhollakin oli mahdollisuutensa ylivoimalla. Hämeenlinnalaisten ylivoima oli kuitenkin surkeata. Mitään tolkullista ei Kerhon ylivoimaviisikko saanut aikaan edes toisen erän kahden pelaajan ylivoimallaan.

-Tiukka peli. Tasakentin meillä taisi olla enemmän maalipaikkoja kuin HIFK:lla – ihan laatupaikkojakin. Erikoistilanteissa oli kuitenkin selvä ero. HIFK oli niissä paljon parempi, mietti HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

HPK:n ylivoimapeliä ovat selvästi sekoittaneet niin Ville Viitaluoman kuin Arsi Piispasenkin loukkaantumiset. Uudet sentterit Matias Loppi ja Joonas Nättinen pelasivat torstaina vasta toisen kerran HPK-paidassa. Ei heidän yv-rakentamisensa voi olla vielä parhaassa formussaan. Muuten sekä Loppi että Nättinen pelasivat kelpo ottelun.

Piispasen kausi on jo ohi. Todennäköisesti Viitaluomakaan ei pelaa lauantaina, kun hPK kohtaa Bluesin Ritariareenassa. Rindellin mukaan Viitaluoma ei ole pystynyt tällä viikolla harjoittelemaan.

Jalka jo painaa
Torstain liigakoitos ei ollut kaikkein vauhdikkainta liigakiekkoa. Ylälehtereille näytti siltä, että aika monen miehen jalka jo painaa. Eikä se ole yhtään ihme otteluruuhkassa.

Myös Haataja myönsi erätaukohaastattelussa, että jalka ei ole liikkunut niin kuin pitäisi. Hänen mielestään tilanne oli sama Kerholla.

HPK:n toiseksi nuorin puolustaja Santeri Alatalo on pelannut isot minuutit ja oli torstainakin hyvä.

-Vähän painaa jaloissa. Nyt mennään lenkille ja kyllä taas lauantaina Blueia vastaan jaksamme, torstaina 20 minuuttia 43 sekuntia pelannut Alatalo tuumi.

Eniten Kerhosta sai peliaikaa (24.26) Mathias Porseland ja toiseksi eniten Marko Tuulola (23.36).

Ottelun parhaat pelaajat olivat maalivahdit, HIFK:n Juuso Riksman ja HPK:n Teemu Lassila. Lassila piti huolen siitä, ettei HIFK karannut tavoittamattomiin kolmannen erän alkupuolella. Kaikkiaan Lassila torjui 47 kertaa ja se on huikea määrä. Kaikkiaan Lassila on tällä kaudella torjunut 1348 laukausta. On siinä yhdellä miehellä ollut hommia.

Jalosen juhlaottelu
HIFK:n päävalmentaja Kari Jalonen oli suu muikeana pelin jälkeen: 500:s liigaottelu päävalmentajana päättyi voittoon.

-Yleensä tällaisissa juhlapeleissä kotikaukalossa käy jostain syystä köpelösti. Nyt on oltava tyytyväinen. Pystyimme keskittymään olennaiseen. Onnistuimme viisikkopelissä ja paransimme koko ajan. Kolmas erä oli meiltä vahvin, Jalonen selvitti.

Hän sanoi antaneensa ”500 liigaottelun kokemuksella” pelaajilleen keskiviikon vapaaksi.

-Se kannatti. Meitä odottaa lauantaina kauden helmi tuossa vieressä (olympiastadionilla ulkoilmaottelu Jokereita vastaan). Halusin, että keskiviikkona pojat saavat ladattua kunnolla tähän torstain otteluun. (HäSa)