Uutiset

HIFK sinetöi sarjapaikkansa Kaurialassa soihtujen säihkeessä

Sarjapaikan säilyttäminen maistui makealta Helsingin IFK:lle ja sen faneille lauantaina Kaurialassa. Laulu raikui stadin kingeille varatussa takasuoran katsomossa, jossa soihdutkin syttyivät pari minuuttia ennen pelin loppua. Sakot ovat siitä taas tulossa, mutta pelit Ykkösessä jatkuvat ensi kaudellakin.

FC Hämeenlinna ja HIFK eivät saaneet tehtyä yhtään maalia. HIFK oli lähempänä voittoa. Se törmäsi kuitenkin kotijoukkueen erinomaisesti pelanneeseen maalivahtiin Antti Ekholmiin ja omaan pikkunäppäryyteensä. Punanutut nauttivat liikaa silloinkin, kun olisi pitänyt jo laukoa.

Ekholm, 26, oli taitavasti muun muassa Sami Okkosen, Mergim Kastratin, Markus Tannerin, Jirijoonas Kanthin ja Fisnik Gerxhaliun laukausten edessä.

-Hiki tuli, 194-senttinen maalivahti myönsi kamppailun jälkeen.

-Huono peli meiltä. Itselle peli on silti väkisinkin hyvä, kun töitä riittää. Sarjapaikkamme on jo varma. Voi olla, ettei sen takia löytynyt viimeistä rutistusta, hän jatkoi.

Ekholm toipui alkukauden loukkaantumisestaan ja Ville Kalervo torjui FC Hämeenlinnan maalilla mainiosti. Ekholm sai vastuuta, kun puolestaan Kalervo siirtyi sairaslistalle.

Ekholm näki ja kuuli HIFK:n kannattajien mökän ja ne soihdutkin.

-Kiva on pelata, kun on tuollaista meteliä. Eikä niistä soihduistakaan harmia ollut. Se on kulttuuria.

Hämeenlinnalla on jäljellä kaksi kotiottelua. Seuraavaksi (15.10.) valkopaidat saavat vieraakseen FC Lahden, joka on suurin suosikki liiganousijaksi.

-Se on astetta kovempi vastustaja kuin HIFK. Tällaisella pelillä meille tulee kunnon selkäsauna. Meidän on pelattava Lahtea vastaan paljon paremmin, Ekholm tuumi.

”Kannattajat eivät petä”

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara näkee joukkueensa joka ottelussa erinomaisen fanijoukon.

-Se on meille hemmetinmoinen apu, eikä petä ikinä. He vaan kannustavat, vaikka pelaisimme huonosti. Fanimme keskittyvät kannustamiseen, Honkavaara kehui stadin kingejä, millä nimellä fanit omiensa puolta pitävät kesät talvet.

Honkavaaran mukaan HIFK:n fanit olivat Hämeenlinnassa jokasyksyisellä synttärimatkallaan, jossa soihdut syttyvät ja sammuvat. Viime syksynä HIFK fanien soihturoihu oli Lahdessa City Starsin vieraana niin sankka, että ottelu oli keskeytettävä.

Hämeenlinnassa päästiin paljon vähemmällä, mutta olivatpa varotoimetkin tarkemmat. Aika monta soihtua kerättiin fanien kamppeista jo portilla. Hämeen Sanomien tietojen mukaan joltain löytyi huumeitakin. Mutta niinhän se on, että isoon joukkoon mahtuu tietenkin aina pari pölkkypäätäkin.

Peliin ei Honkavaara ollut läheskään yhtä tyytyväinen kuin sarjapaikan tuoneeseen pinnaan ja kannattajiin.

-Kiva olisi ollut voittaa. Mutta jos noista paikoista ei tee maalia, ei voita, hän sanoi.

Loukkaantumisia, ei maaleja

FC Hämeenlinnalla on vielä akuutimpi maalinteko-ongelma kuin HIFK:lla. Se on pelannut nyt viisi kokonaista ottelua, kuudennesta puolikkaan ja neljä minuuttia tekemättä yhtään maalia. Edellisen kerran FC Hämeenlinna onnistui maalinteossa 13. elokuuta, kun nyt sairaslistalla oleva Ozeias Graciano sai pallon PS Kemin verkkoon.

Paikatkin olivat lauantaina vähissä. Tosin Aaro Forssilla oli tilanteensa sammuttaa HIFK:n soihdut ihan lopussa, mutta kun ei mennyt niin ei.

Päävalmentaja Jussi Lempisen vitsit alkavat olla vähissä kuitenkin vielä ikävämmästä syystä. Noin puolet joukkueen pelaajista kärsii vammoista. Se ei tietysti voi olla näkymättä.

Lauantaina sairastupa täyttyi neljällä pelaajalla. Joukkueen kipparin Jukka Vannisen nivunen reistailee, Daut Kuqi satutti jalkapöytänsä, Aleksi Latvanen solisluunsa ja Mikko Kalervo jätti tauolla kentän selkävaivaisena. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020