Uutiset

Highland Gamesin avoin Suomen mestaruus Norjaan

Norjalainen voimamies Erik Bruun Ingebretsen ei liukastellut lauantaina Kantolan tapahtumapuiston nurmella. Väkivahva jässikkä voitti Suomen Voimalajiliiton isännöimän Highland Gamesin avoimen Suomen mestaruuden. Skottivoimalajien kisassa yleisen sarjan hopeaa nappasi hattulalainen Mikko Järvinen ennen harjoituskaveriaan Arto Karppista.

Yli 40-vuotiaiden mastersien ylivoimainen mestari oli hämeenlinnalainen Jyrki Rantanen ennen Taipalsaaren kaksikkoa Timo Niemistä ja Juha Olkkosta.

Ingebretsen voitti painon pituusheiton, varsimoukarinheiton ja painon korkeusheiton. Järvinen oli puolestaan paras kivikuulantyönnössä ja hirrensyöksyssä.

Highland Games -kisassa painon pituusheitoissa viskottiin 12,7 kilon murikkaa ja korkeusheitossa 25 kiloa (mastersit 20 kiloa). Varsimoukari painoi 10 kiloa ja kivikuula 11,8 kiloa.

Ingebtersenin yleisen sarjan voitto ei ollut yllätys, sillä mies on menestynyt monenlaisissa voimamieskoitoksissa. Arendalista kotoisin oleva 30-vuotias jässikkä on muun muassa otevoiman maailmanmestari.

– Highland Gamesin lajit ovat minulle kuitenkin hieman outoja, mutta erittäin hyvää harjoittelua moneen voimailulajiin. Näissä kisoissa on myös kiva tunnelma, Ingebretsen muistutti.

Mastersien voittaja Jyrki Rantanen voitti kaikki viisi lajia. Moukarinheitossa mies ylsi koko kisan parhaaseen heittoon 20,79 kantaneella siivullaan.

Voimalajiliiton puheenjohtaja oli tyytyväinen heittoihinsa, vaikka jäikin metritolkulla ennätyksestään.

Rantasella riitti hyvin paukkuja kisailuun, vaikka hän myös hääri Highland Gamesin puuhamiehenä.

– Unohtaa ei sovi Taipalsaaren Veikkojen talkoolaisia, jotka hoitelivat lajien mittaushommat ja tuloskirjaukset. Heille suuri kiitos, Rantanen sanoi. HäSa

Asiasanat