Uutiset

Hiidensalo vauhdikkain Janakkalan talvikisoissa

Ampumahiihtäjä Olli Hiidensalo, 22, oli miesten vapaan kympin nopein Janakkalan talvikisojen yhteislähdössä.

34. kerran hiihdetyt Janakkalan talvikisat kokosivat yhteensä 160 osanottajaa Kiipulan maastoihin sunnuntaina. Talvikisat käytiin Turengin Sarastuksen 100-vuotisjuhlahiihtona, mutta järjestelyvastuussa olivat tuttuun tapaan myös Janakkalan Jana ja Tervakosken Pato.

Hiidensalon voittoaika oli 22.29,9. Hiihdossa Vantaan Hiihtoseuraa edustava Hiidensalo sai kovimman vastuksen Valkeakosken Hakan Tuomas Saksalta (hävisi 6,7), Mikkelin Hiihtäjien Jani Simolalta (7,2) ja Kaipolan Vireen Johannes Leppäseltä (7,5).

– Hiljaa mentiin matkavauhtia neljän kimpassa. Peltoaukealle tultaessa noin 300 metriä ennen maalia olin toisena, kun rykäisin lisävauhtia. Se yllättäen riittikin muille, sanoi Hiidensalo.

Hiidensalo lähti miesten kisaan isoimmalla numerolla, sillä numerojärjestys meni rankingpisteiden mukaan.

– Tämä oli minulle vasta kauden ensimmäinen rankingkisa ja vasta kolmas sileän kisa, tamperelainen Hiidensalo sanoi.

Olympialaisiin monta mutkaa matkassa

Hiidensalo oli Suomen ampumahiihtojoukkueen MM-varamies.

– Viime vuonna olin nuorten ampumahiihdon MM-kisoissa normaalimatkan 12:s. Nuorten sileän SM-kisoissa olin viime vuonna vapaalla kolmas ja ”pertsalla” kuudes, hän kertoi.

Hiidensalo on hiihtänyt Vantaan Hiihtoseuran SM-viestin pronssi- ja kultajoukkueessa kolmannen osuuden parina viime vuonna.

– Meillä on nyt kuusi hyvää kaveria viestiin, joten edessä voi olla pieni karsinta, hän sanoi.

Hiidensalo on potentiaalinen olympiaedustaja ensi vuonna, mutta hän näkee lähiajan isoimmaksi tavoitteeksi Kontiolahden MM-kisat vuonna 2015.

– Olympialaiset saattavat tulla minulle liian aikaisin. Ammuntaa pitäisi erityisesti kehittää. Koko Suomen miesten joukkueen kausi on ollut alavireistä. Olympialaisiin on vielä monta mutkaa edessä, Hiidensalo sanoi.

Rahkola naisten ykkönen

Seinäjoella asuva Hennariikka Rahkola, 20, oli naisten vapaan kympin yhteislähdön paras.

Rahkola ratkaisi kolmen kierroksen kisan voittonsa päätöskierroksella

– Pääsin irti viimeisen kierroksen ensimmäisessä ylämäessä. Rankka kisa, sillä latu oli aika pehmeä. Ei ollut helppoa menoa. Kisassa oli hyviä nousuja, ensimmäistä vuottaan aikaisten sarjassa kisaava Rahkola sanoi.

Rahkola edustaa kristiinankaupunkilaista IF Länkeniä. Espoon Hiihtoseuran duo Maria Paatero ja Petra Katainen veivät naisten muut palkintokorokesijoitukset.

Naisten kisastartti ja miesten kisan kärjen tulo kääntöpaikalle osui huonona sattumana samaan ajankohtaan.

– Lähtö oli kyllä kaoottinen. Miehet menivät siinä kohtaa niin hiljaa, että he tulivat eteen ikään kuin tulpaksi. Se aiheutti vähän vaaratilanteita ja sauvat kolisivat kovastikin, Rahkola kuvaili.

– Kolmen viikon päästä on nuorten SM-kisat. Jämin aikuisten SM-kisoissa olin vapaan kympillä 16. Viime vuonna voitin kaksi SM-pronssia 20-vuotiaiden kisoista, Rahkola sanoi.

Kilpailunjohtaja Esa Törmä oli tyytyväinen pikkupakkasesta.

– Sää on mainio. Ladut kestävät hyvin, vaikka yöllä ei ollutkaan kovaa pakkasta. Yhteislähdöt ovat mukana ensimmäistä kertaa. Täällä aika vaativa maasto, kun on kaksi isoa mäkeä ja korkeuseroa yhteensä 70 metriä, Törmä kertoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020