Uutiset

Hiihtokauden pidennys

Meitä lumettomilla kasvihuonetalvilla peloteltuja eteläsuomalaisia on tänä(kin) talvena hemmoteltu mahtavilla hiihtopuitteilla maankuulun moottoriradan maisemissa.

Luulisi taas uusien harrastajien löytävän jalon kansallisurheilumme (siis hiihtohan se on), varsinkin kaiken joulumässäilyn jälkeen omantunnon kohentamiseksi.

Kenties myös ne alennusmyynneistä hankitut sopivat (siis numeroa liian pienet) vaatteetkin istuisivat sitten ilman nappien pingoitteluita.

Moottoriradan hiihtokausi on pidempi kuin muualla Hämeenlinnassa, mutta voisi olla vieläkin pidempi. Radalla on kaksi kriittistä kohtaa, joista jok’ikinen kevät asfaltti puhkeaa ennenaikaisesti kukkaan, näin pilaten muutoin hiihtokuntoisen lenkin.

Nämä kohdat ovat suolenkin viimeinen mutka ennen ylämäkeä sekä samaisen ylämäen sillan alla.

Eikö näihin kohtiin voisi kasata runsaan puolen metrin paksuisen ylimääräisen patjan, tykkiluntahan on mahtavat kummut jemmassa ja luontoäitikin on ollut antelias orginaalin lumen kanssa.

Näin pienellä ylimääräisellä ponnistuksella hiihtokautta voisi keväällä pidentää ja monet hiihtopäiväkirjat saisivat itsetuntoa pönkittäviä hiihtokilometrejä lisää. Olisi kokeilemisen arvoinen juttu.

Muuten, se moottoriradan pakkasmittari olis kyllä kalibroinnin tarpeessa.

Perässähiihtävä Lahtinen -64

Hattula

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic