Uutiset

Hiihtokausi paranee viime vuodesta – pohjoisessa lasketaan vielä kuukausi

Lähiviikkoina päättyvästä hiihto- ja laskettelukaudesta tulee hiihtokeskuksille viime vuotta tuottoisampi.

– Kausihan jatkuu vielä, mutta jo tässä vaiheessa voi sanoa, että kausi oli parempi kuin viime kausi, varsinkin etelässä, sanoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Lopulliset luvut saadaan vasta toukokuussa, mutta kauden mittaan kerätyt tiedot ovat lupaavia.

Hiihtokeskusyhdistyksen mukaan ensimmäisellä hiihtolomaviikolla hissilippuja myytiin noin 15 prosenttia enemmän kuin viimeisen viiden kauden vastaavana aikana keskimäärin.

Kasvua mitattiin suurin piirtein saman verran jo joulun ja loppiaisen tienoilla. Kauden alussa alueellinen vaihtelu oli kuitenkin suurta: pohjoisessa lippujen myynti kasvoi 26 prosenttia, kun Keski- ja Etelä-Suomessa lippujen myynti laski.

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen keräämien tietojen mukaan lähes puolet maan yli 70 hiihtokeskuksesta on yhä auki. Pohjois-Suomessa auki ovat kaikki muut kohteet paitsi Oulun keskustan lähellä sijaitseva Ruskotunturi.

Keski-Suomessa on auki vielä kahdeksan hiihtokeskusta ja Etelä-Suomessa neljä.

– Etelä-Suomessa kausi rupeaa hiljalleen päättymään, mutta Keski-Suomessa se jatkuu varmaan hyvinkin vappuun asti. Pohjois-Suomessa viimeiset lopettelevat äitienpäivänä, Larilahti arvioi.

Asiasanat

Päivän lehti

5.4.2020