Uutiset

Hiiltomiehet seikkaili ripeimmin Tuuloksen multisportissa

Hiiltomiehet pinnisti alle kahdessa tunnissa Hämeenlinnan seudun historian ensimmäisen seikkailukisan lauantaina Tuuloksen maisemissa. Yli 30 kilometrin (5 km juoksua, 2,5 km melontaa ja 23 km pyöräilyä) suunnistusmatka sisälsi useita tehtävärasteja.

Tamperelaisjoukkue Hiiltomiehet (Ville Niemelä ja Mika Häkkinen) selvisi urakasta ajassa 1.59.45. Kakkoseksi noussut Team Ensi Kausi (Juha Villa ja Markus Salo) hävisi yli kahdeksan minuuttia ajalla 2.07.53. Kolmanneksi ehti Hiiltomiesten kakkosjoukkue, joka oikeastaan olikin sekasarjan paras, ajassa 2.11.41. Joukkueessa seikkailivat Katri Niittymäki ja Harri Koskinen.


27 joukkuetta seikkaili

Kaksihenkisen joukkuein käydyssä kisassa oli 27 joukkuetta. Voittajajoukkueen Ville Niemelä, 38, oli tyytyväinen kisaan ja järjestelyihin.

-Kauhean hyvä reitti. Seikkailukilpailu ei tarvitsekaan mitään ihmeellisyyksiä. Opasteet ja merkinnät oli hyvin kohdallaan, sanoi Niemelä.

Niemelän aisapari Mika Häkkinen, 36, oli samoilla linjoilla.

-Ennakkotiedot pitivät hyvin paikkansa. Siirryimme johtoon pyöräilyn ensimmäisellä rastilla, kertoi Häkkinen.

Kisan alussa juoksu- ja melontaosuuden aikana kärjessä viiletti lammilaisduo Mikko Reitti ja Pasi Lehtonen, jotka kisasivat nimellä Team Oikea Reitti. He pyöräilivät vielä pitkään toisena, mutta lopulta pyöräilyn yksi isompi pummi tiputti heidät kokonaan pois kärkikolmikosta.

-Oli iso valinta tehtävänä, millä kengillä juostaan. Lähdimme lenkkareilla, joten meillä kului aikaa pyöräilykenkien vaihtamisessa, Niemelä kertoi.

Nykyään Lempäälässä asuva Niemelä muistetaan hyvänä maastohiihtäjänä, joka voitti Finlandia-hiihdon vuonna 2002. Häkkinen on puolestaan erikoistunut hiihto- ja pyöräsuunnistuksiin, joissa hänellä on Suomen mestaruuksia niin nuorissa kuin ikämiehissäkin.

Niemelä/Häkkinen hankki vuonna 2003 perustetulle seikkailutapahtumiin erikoistuneelle Hiiltomiehille historian ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin, hopean, viime kesänä pyöräsuunnistuksen pariviestissä.

Tietyllä tavalla Niemelä ja Häkkinen ovat seikkailutapahtumien ns. puoliammattilaisia, koska heillä riittää kokemusta eri tapahtumista.

Kakkoseksi sijoittuneet Juha Villa ja Markus Salo olivat uuden haasteen edessä.

-Kahdeksan vuotta sitten olin yhdessä seikkailukisassa, joka kesti perjantaista lauantai iltapäivään. Juhalle tämä on ensimmäinen seikkailukisa. Oli oikein sopiva rypistys, kuvaili Salo.


Halkojen siirtelyä pinosta toiseen

Tehtävärasteilla parit joutuivat muun muassa kantamaan vettä pienellä mukilla isompaan pulloon, siirtämään halkoja pinosta toiseen pinoon pyörän kanssa ja ratkaisemaan morseaakkosten käännöstehtävän Tuulosen yleisörastilla.

-Morsetustehtävä taisi olla hankalin. Kumpikin ratkoi yhden sanan, kertoi Villa.

Salo on loimaalainen ja Villa on nykyään karkkilalainen. Villa on kotoisin Padasjoelta ja on edustanut Lammin Säkiää, joten hän palasi lähes kotiseuduilleen.

36-vuotias Salo on napsinut pari ikämiesten SM-hopeaa hiihtosuunnistuksessa.

-Olin aikanaan nuorten sarjoissa hiihdossa kymmenen sakissa SM-kisoissa, Villa sanoi.


Timmitiimi naisten etevin ja nopein

Naisten sarjan ykkönen oli paikallinen Timmitiimi (Henna Nuorteva ja Päivi Veikkola) ajalla 3.02.55. Veikkola on Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsen, joten kaupungin luottamushenkilöiltäkin löytyy kuntoa ja hoksaavuutta.

Kakkoseksi ehätti Team Hassu JaJoni (Johanna Kokko ja Hannele Mäkinen) ajassa 3.06.41. Kolmanneksi tullut Team Oikea Reitti (Anne Johansson ja Terhi Sillanpää-Reitti) hävisi hopeaduolle vain kymmenen sekuntia.

-Kaikki sujui hyvin. Yksi kanootinkääntö tapahtui, mutta pelastusvene oli lähellä. Kaikki pääsivät maaliin. Järjestäjien kannalta mukavaa on se, että osanottajat kertoivat tykänneensä kisasta ja lupasivat tulla mukaan ensi vuonnakin, sanoi kilpailunjohtaja Antti Mälkönen kisan järjestäneestä Kunnon Urhot -seurasta. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic