Uutiset

Hiki valuu jo ensi kautta varten

Porissa juhlitaan vielä pitkään Ässien jääkiekon suomenmestaruutta.

Hämeenlinnassa liigakiekkoilijoilla virtaa jo hiki. HPK aloitti harjoitukset tulevaa kautta varten maanantaina. Ensimmäinen treeniviikko huipentui Vanajantiellä Foreverin salilla Fustra-harjoitteluun.

Fustra on HPK:n harjoitusohjelmassa uusinta uutta.

– Tutustuin siihen viime vuonna Tampereella. Pari Ilveksen kaveria kokeili Fustraa ja palaute siitä oli hyvin myönteinen, kertoo HPK:n fysiikkavalmentajaksi Ilveksestä tullut Vesa Viitakoski.

Viitakosken mukaan Fustra-harjoittelu kehittää lihastasapainoa.

– Tarkoitus on, että olemassa olevan voiman saa paremmin käyttöönsä.

Fustran pitäisi lisätä liikkuvuutta ja avata jumiutuneita lihaksia. Metodin kulmakivinä ovat hyvä ryhti, vahva keskivartalo ja liikkeiden tarkka ja oikeaoppinen suoritus.

Ja jotta kaikki menisi oikein, asiantuntijat opastavat Kerhon pelaajia ihan vierestä.

Vanajantien kuntosali on tullut tutuksi HPK:n pelaajille.

– Kuudetta vuotta harjoittelemme täällä kerran viikossa. Kyseessä on kolmen tunnin setti. Se on hyvä harjoitusviikon lopetus. Nämä ovat hyviä harjoitteita, joissa koko keho otetaan huomioon, selvittää Kerhon valmentajista Pasi Arvonen.

Kahkdesan kertaa viikossa

HPK harjoittelee nyt kahdeksan kertaa viikossa.

– Keskiviikkona ja perjantaina meillä on yksi harjoitus. Pyrimme siihen, että HPK opn ensi kaudella vielä liikkuvampi ja kestävämpi kuin viime kaudella.

Viitakoski on tuonut harjoitteluun pieniä uusia mausteita, mutta paljon HPK menee eteenpäin ns. perinteisellä tyylillä.

– On punttia ja on juoksua, Arvonen vahvistaa.

Jäällekin HPK menee jo ennen kesälomien alkua.

– Tarkoitus on mennä jäälle 13. toukokuuta ja vetää sitten viikon verran jääharjoituksia.

Foreverin salilla hikoili perjantaina 24 pelaajaa. Poissa olivat maajoukkuemiehet ja kanadalainen puolustaja Craig Schira.

– Tarkoitus on, että Chira tulee toukokuun jääharjoituksiin ja on täällä mukana treeneissä kolme viikkoa, Arvonen paljastaa.

Tuohimaa haluaa pelata HPK:ssa

Kerhon porukassa harjoitusviikkoa huipensi myös Jokereista tullut maalivahti Frans Tuohimaa, joka teki juuri kaksivuotisen NHL-sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.

– Ei se sopimus tarkoita vielä oikeastaan mitään. Siitä on vielä pitkä matka, että pelaan siellä, Tuohimaa tuumii.

Hän tuli Kerhoon hakemaan entistä enemmän peliaikaa liigatasolta.

– Ehdottomasti näin. Olen ajatellut pelaavani nimenomaan HPK:ssa ensi kaudella ja sitä myös haluan. Sataprosenttisesti en voi tietenkään sanoa, että niin tulee käymään. NHL:ssa voi nimittäin joskus olla tuulista.

Tuohimaa varattiin Oilersiin kaksi vuotta sitten ja hän on ehtinyt käydä jo kahdesti seuran varattujen pelaajien leirillä.

– Tarkoitus on, että menen sinne leirille taas juhannuksen jälkeen, maalivahti kertoo.

Odotettavissa kova kotiturnaus

Vanha liigakausi on vasta päättynyt, mutta Ritariareenan jäällä tapahtuu taas parin kuukauden päästä. Arvosen mukaan HPK:n on tarkoitus korkata harjoiotusotteluiden kautensa ennen liigaa elokuun puolivälin kieppeillä – kotihallissa.

Luvassa on ehkä kaikkein aikojen kovin Hämeenlinnassa järjestettävä seurajoukkueiden turnaus. Mukana 16.8. alkavassa turnauksessa ovat tällä tietoa venäläiset huippujoukkueet Pietarin SKA ja Sibir Novosibirs ynnä liigajoukkueista Kerhon lisäksi Lahden Pelicans ja Tampereen Ilves. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic