Uutiset

Hiki virtaa ja jäällekin on päästy

Juurihan pelit vasta loppuivat, moni varmaan ajattelee viime jääkiekkokaudesta, mutta niin vain uusi kausi on jo nurkan takana. Syyskuussa alkavaan liigaan valmistautuvan Hämeenlinnan Pallokerhon harjoituksissa hiki virtaa toista viikkoa, ja joukkue pelaa ensimmäiset ottelunsakin perjantaina Raumalla järjestettävässä perinteisessä Pitsiturnauksessa.

Kerhon uusi slovakkihyökkääjä Marek Zagrapan ei malta odottaa perjantain pelejä.

-Koppi on täynnä hyviä jätkiä, joiden kanssa pelaaminen on varmasti hauskaa. Odotan innolla perjantaita. Täällä aikaisemmin pelanneet pelaajat ovat olleet meille uusille erittäin mukavia. He yrittävät auttaa meitä parhaansa mukaan, Zagrapan kehuu.

HPK:n päävalmentaja Harri Rindellin mukaan valmennusjohto päättää Raumalla matkaavan joukkueen vasta torstain aikana, mutta todennäköisesti uudet pelaajat ovat mukana länsirannikolle lähtevässä linja-autossa.

-Annamme varmaankin nuorten poikien pelata, mutta mukana on myös kokeneempaa kaartia. Uudet ovat todennäköisesti mukana, jotta he pääsevät heti meidän hommaamme kiinni, vaikka turnaus onkin vähän erilainen.

Kerhon mukana on myös vuonna 1991 norjalaispelaaja Rasmus Juell, joka antaa tämän viikon näyttöjä suomalaisseuroille.


Nopeita pelaajia

HPK on ehtinyt harjoitella jäällä kolme kertaa. Zagrapan on saanut vahvistusta käsitykselleen siitä, että SM-liigassa mennään eikä meinata.

-Uskoisin että peli on samanlaista kuin muutamassa Suomea vastaan pelaamassani maaottelussa. Liiga on varmasti nopea, ja sen huomaa saman tien myös harjoituksissa. Meilläkin on paljon nopeita pelaajia, slovakialainen arvioi.

Zagrapan on NHL-seura Buffalo Sabresin vuoden 2005 ensimmäisen kierroksen varaus. Hänen kokonaisvarausnumeronsa oli niinkin korkea kuin 13, mutta taalakaukalot eivät ole tällä hetkellä 188-senttisen keskushyökkääjän mielessä.

-En ajattele asiaa tällä hetkellä ollenkaan. Juuri nyt olen iloinen, että saan olla täällä. Haluan tehdä parhaani ja kiittää seurajohtoa siitä, että he antoivat minulle mahdollisuuden pelata täällä. Onnistuminen HPK:n paidassa on tällä hetkellä ainoa tavoitteeni, käsityksensä mukaan NHL:ssä tällä hetkellä vapaan agentin statuksella liikkuva pelaaja sanoo.

Hämeenlinnasta slovakialainen on saanut lyhyessä ajassa miellyttävä kuvan.

-Asuin ensimmäisen viikon keskustassa ja se oli oikein mukava. Kaupunki on suurin piirtein samankokoinen kuin kotikaupunkini Slovakiassa.


Urheilullinen kiekkoilija

24-vuotias pelaaja ei ole vielä keskustellut omasta roolistaan valmennusjohdon kanssa.

-Olemme olleet jäällä vasta niin vähän aikaa, ettemme ole puhuneet sellaisista asioista tai pelisysteemistä muutenkaan, mutta eiköhän se ole edessä pian. Haluan olla sentterinä hyvä sekä hyökkäys- että puolustuspäähän. Se on nykyaikana tärkeää, Zagrapan muistuttaa.

Rindell on saanut lyhyessä ajassa hyvän kuvan vahvistuksestaan.

-Kyseessä on tosiaan ihan ensivilkaisu, mutta hän lukee peliä hyvin, on erittäin urheilullinen ja jakaa kiekkoa mielellään. Lisäksi taitotaso on ihan ookoo. Otteluissa näkee sitten enemmän, kun pelitempo ja kaksinkamppailut ovat mukana, päävalmentaja arvioi.

Rindell on tyytyväinen myös muihin hämeenlinnalaisille ennestään tuntemattomiin pelaajiin.

-Alex Leavitt on pienikokoisempi, mutta oivaltava pelaaja. Hän tekee pieniä hyviä siirtoja ja hänellä on koko ajan ajatus, miten pitää pelata.

-Marko Luomala on voimahyökkääjä, energinen ja hyvin suoraviivainen. Kausi on hänelle tosi tärkeä ja tuntuisi että hän ottaa haasteen vastaan. Sitä me tietenkin toivomme. Hän sopii meidän kuvioihimme hyvin.

-Ossi-Petteri Grönholm on puolustuspäähän samanlainen kuin Luomala hyökkäykseen. Hän on joka paikan jyrä, joka pelaa intensiivistä jääkiekkoa. Kumpikin on hyvä pelaaja joukkueelle ja tärkeä meille. (HäSa)