fbpx
Uutiset

Hikiän koulu siirtyi Grytalle

Kuvanveistäjä Radoslaw Gryta osti Hausjärven kunnalta tyhjillään seisseen Hikiän koulun. Kunnanvaltuusto hyväksyi kaupan tiistaina keskusteluitta.

Koulurakennus jäi tyhjilleen, kun Eskon koulu valmistui puolitoista vuotta sitten ja Hikiän koululaiset siirtyivät Erkylän, Karhin ka Kirkonkylän koululaisten kanssa saman katon alle.

Karhin koulu saatiin myytyä viime keväänä, mutta Hikiän koulusta saatiin vasta viime marraskuussa kaksi tarjousta. Erkylän koulu on yhä myymättä.

Kunta käynnisti neuvottelut 190 000 euron tarjouksen jättäneen Radoslaw Grytan kanssa. Armin Varakoti Oy:n yhtä aikaa Grytan kanssa jättämä tarjous oli 140 000 euroa, mutta yritys jätti vielä tammikuun alkupäivinä korotetun tarjouksen.

-Neuvottelut Radoslaw Grytan kanssa olivat alkuperäisen tarjouksen pohjalta edenneet jo niin pitkälle, ettemme enää pitäneet kohtuullisena Grytaa kohtaan purkaa sopimus, vaikka Armin Varakodin uusittu tarjous oli hieman Grytan tarjousta korkeampi. Nytkään emme tee tappiollista kauppaa, kertoi kunnanjohtaja Päivi Terävä.

Kunta yritti alun perin myydä Hikiän koulua kiinteistönvälittäjän kautta, jolloin tavoitehinnaksi oli määrätty 250 000 euroa.

Radoslaw Grytan suunnitelmana on asua Hikiän koululla, jonne hän sijoittaa myös ateljeensa. Kiinteistöllä saattaa olla mahdollista järjestää myös esimerkiksi taidekursseja ja näyttelyitä.

Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan Maxitin alueen Oitin Savilaukuntien ja Katajatien ympäristön kaavamuutoksen, jolla teollisuuslaitokselle myönnettiin lisää rakennusoikeutta ja varastointialuetta. Myös Ryttylän koulun alueen asemakaavan muutos hyväksyttiin tulevan koulun tarpeita varten.

Kunnanvaltuusto sai myös tiedokseen Hausjärven ympäristöstrategian vuoteen 2013 saakka. (HäSa)

Menot