fbpx
Uutiset

Hillary Hurley tulee Kerhoon

Yhdysvaltalainen Hillary Hurley on HPK:n naisten lentopallojoukkueen uusin pelaaja.

187-senttinen yleispelaaja teki hallitsevan mestarijoukkueen kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen.

Hurleylle naisten Mestaruusliiga on tuttu juttu. Hän pelasi toissa kaudella Pihtiputaan Plokin joukkueessa. Hurley oli silloin sarjan pistepörssin kakkonen 378 pisteellään. Viime kauden hän pelasi Sveitsin liigassa Neuchatelin joukkueessa. Hurleyn ensimmäinen eurooppalainen seura oli ruotsalainen Svedala BK. Kotimaassaan Kaliforniasta kotoisin oleva pelaaja kuului Havaijin yliopiston joukkueeseen. Hän voitti NCAA-yliopistosarjan pistepörssin vuosina 2011 ja 2012.

– Meillä oli jo reilu vuosi sitten keskusteluja Hurleyn kanssa. Italialainen valmentajamme Luca Chiappini piti hänen pelityylistään. Hurley lyö palloa voimakkaasti ja sen monet lentopalloa seuraavat varmasti muistavat toissa kaudelta, kertoo HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki.

Hänen mukaansa Hurley otti keväällä itse yhteyttä Chiappiniin ja kertoi halustaan tulla Kerhoon.

– Katselimme useitakin vaihtoehtoja. Hyviä kandidaatteja oli paljon ja eri maista. Ulkomaalaisten pelaajien hankinta on kuitenkin aina vähän lottoa. Meille oli tullut yhdysvaltalainen Allison Mayfield jo aikaisemmin keväällä LP Kangasalasta. Päätimme, ettemme nytkään pelaa upporikasta ja rutiköyhää. Otimme varman päälle. Hurleysta tiedämme, mitä saamme. Hän pelasi erittäin hyvän kauden Sveitsissä. Chiappinilla on sinne hyvät yhteydet ja hän keskusteli monien sikäläisten lentopalloihmisten kanssa Hurleyn pelaamisesta, Kalliomäki selvittää.

Kalliomäen mukaan HPK seuraa nyt pelaajatilannetta kaikessa rauhassa.

– Ei meillä ole mitään kiirettä, Katsomme myöhemmin, millainen pelaajatilanteemme on ja mihin rahamme riittävät. Ulkomaalaisesta pelaajasta keskustelemme, jos tarvetta ja mahdollisuuksia sellaiseen on. Aikaahan meillä on vahvistaa joukkuetta tammikuun loppuun saakka.

Kalliomäen mukaan Kerhon tilanne on joka tapauksessa hyvä.

– Meillä on kolme vahvaa erityyppistä yleispelaajaa: Mayfield, Hurley ja Salla Karhu. Myös Noora Venho ja Martta Lemola jatkavat. Meillä on mielestäni maan paras kotimainen hakkuri Piia Korhonen, viime kauden keskipelaajat Michaela Madsen, Karoliina Friberg, Roosa Nieminen ja Pihla Pelkiö jatkavat. Sopimuksessa ovat myös passarit Katja Kylmäaho ja Annina Antikainen ja libero Eveliina Rautiainen, Kalliomäki luettelee.

Antikaisen ensi kauden seura on kuitenkin vielä epävarma.

– Hän etsii seuraa myös ulkomailta. Jos Annina purkaa sopimuksensa meidän kanssamme, nostamme Oona Yli-Pekkalan akatemiastamme liigajoukkueeseen.

Anna Boricheva on päättänyt lopettaa pelaamisen mestaruuskauden jälkeen.

– Anna liittyy seuran taustajoukkoihin. Joukkueen kokoonpano valmentajineen on osapuilleen paketissa. Akatemiajoukkueeseemme rakennamme vielä joukkueenjohtoa, Kalliomäki kertoo.

HPK:lla on edessä kiivas kausi. Naisten EM-karsintojen takia liiga alkaa vasta lokakuun puolivälissä. HPK aloittaa sen vierasottelulla Oriveden Ponnistusta vastaan. Ensimmäisen kotiottelunsa HPK pelaa Hattulassa Juteinikeskuksen uudessa hallissa 23. lokakuuta.

Kerho pelaa myös Mestareiden liigan karsinnoissa. Se kohtaa ensin valkovenäläisen Michanka Minskin. Joukkueet aloittavat Minskissä tiistaina 1. marraskuuta. Hämeenlinnassa HPK ja Minsk pelaavat toisen osaottelun lauantaina 5. marraskuuta.

– Voi olla, että kotiottelumme Minskiä vastaan on myös kauden ensimmäinen virallinen ottelumme Elenia-areenassa, Kalliomäki kertoo. HäSa

Asiasanat

Menot