fbpx
Uutiset

Hiltin tontille tulossa kolme rivitaloa

Hiltin eli entisen Hämeenlinnan kauppaopiston tontille Brahenkadun varrelle nousee kolme rivitaloa. Vuonna 1965 rakennetun oppilaitosrakennuksen nykyinen kunto on huono, ja se on tarkoitus purkaa. Oppilaitoksen toiminta on siirretty koulutuskeskus Tavastian yhteyteen.

Viime aikoina rakennus on toiminut lähinnä paikallisena väestötilana. Purettavan Hiltin paikalle halutaan tiivistä ja matalaa asuntorakentamista.

Asemakaavan luonnosvaiheessa nähtäville asetetaan yksi kaavaluonnos, jossa tontille on aseteltu kolme kaksikerroksista rivitaloa, joissa kussakin on viisi asuntoa. Aiemmin tarkastelussa oli myös kerrostalovaihtoehto.

Kaava-alueen pinta ala on vajaat 0,7 hehtaaria. Kokonaisrakennusoikeus on 2 500 kerrosneliömetriä. Pysäköintiä varten on määrätty yksi autopaikka jokaista 85 kerrosneliömetriä kohden. Lisäksi on määrätty, että polkupyörille pitää olla omat parkkitilansa.

Hämeenlinnan yhdyskuntalautakunta käsittelee asemakaavaluonnosta kokouksessaan ensi tiistaina. Asiasta päättää kaupunginhallitus. (HäSa)

Menot