fbpx
Uutiset

Hiltunen palkinnoille Englannissa

Hämeenlinnalaisjuniorit Kerttu Hiltunen ja Lassi Burman toivat jatkoa Hämeenlinnan mitaliputkelle golfin arvokilpailuissa. Linna Golfia edustava Hiltunen sijoittui kolmanneksi alle 14-vuotiaiden Englannin avoimissa mestaruuskilpailuissa Nottinghamissa ja Aulangon Golfklubin Burman ylsi pronssille alle 18-vuotiaiden reikäpelin suomenmestaruuskilpailuissa Oulussa.

Tänä kesänä jo 14-vuotiaiden SM-kultaa juhlineen Hiltusen pelit Englannissa sujuivat upeasti. Kierrostulokset 74–73–79, +10 pelannut Hiltunen johti kilpailua kahden kierroksen jälkeen, mutta Englannin Ffion Tynan (+6) ja Sveitsin Elena Moosmann (+10) kirivät Hiltusen ohi viimeisen kierroksen aikana.

Hiltusen menestyksen salaisuus piili hyvässä viheriötyöskentelyssä.

– Pelasin kaksi ensimmäistä päivää tosi hyvin. Harjoittelimme ennen kisaa paljon puttia, ja kun sain ne kulkemaan, oli helppoa pelata, Hiltunen kertoi.

– Viimeisenä päivänä peli kulki alkuun vielä hyvin, mutta kierroksen loppupuolella avaukset eivät toimineet kovin hyvin. Jouduin lyömään välilyöntejä ja sen takia tuli bogeja, Hiltunen selvitti.

Englannin kilpailu oli jo kauden toinen ulkomaankilpailu Hiltuselle. Kolme viikkoa sitten hän oli pelaamassa kansainvälistä juniorikilpailua Belgiassa. Ulkomaankokemukset ovat tärkeitä eteenpäin pyrkivälle pelaajalle.

– Täällä oli oikein ison kisan tunnelma, ja kaikki oli järjestetty viimeisen päälle. Kenttä oli sellainen, että siellä joutui käyttämään myös järkeä, eikä aina voinut lyödä draiverilla, Hiltunen kuvaili.

Lassi Burmanin pronssimitali oli kovan työn takana. Reikäpelissä pelataan mies miestä vastaan, ja Burmanin välierä ja pronssiottelu olivat reikäpeliä parhaimmillaan. Välierä Nokia River Golfin Sami Välimäkeä vastaan venyi lopulta jatkoreiälle asti, jossa Välimäki sai ratkaistua pelin Burmanin heikon avauslyönnin jälkeen. Välimäki oli vireessä myös finaalissa, jossa hän kukisti Aura Golfin Otto Grönroosin selvästi 4/3.

Pronssiottelussa Kullo Golfin Alex Hietalaa vastaan Burman oli pahimmillaan jo neljä reikää tappiolla, mutta niin vain sitkeä aulankolainen käänsi pelin voitokseen viimeisellä reiällä.

– Tämä oli varmasti rankin kilpailu, mitä olen tähän mennessä pelannut. Me aloimme Alexin kanssa molemmat hyytyä pronssiottelun takaysillä, mutta minä sain pidettyä pelini paremmin kasassa, viisi kierrosta kolmeen päivään pelannut Burman myönsi.

Mikään yllätysmitali pronssi ei ollut, sillä Burman on tämän kauden aikana noussut Suomen eturivin junioripelaajien joukkoon.

– Mitali mielessä tänne lähdettiin, ja kyllähän se hyvältä tuntuu olla mitalisti.

Tawast Golfin Oona Kuronen oli myös mukana Oulun SM-kisoissa. Hän sijoittui 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa sijoille 5–8. HäSa

Asiasanat

Menot