fbpx
Uutiset

Hippalot lähetetään raketilla avaruuteen

Ensi vuonna Lasten taidefestivaali Hippaloilla singahdetaan avaruuteen. Sinne yleisön johdattavat taikuri Tatu Tyni ja kuvataiteilija Susanna Manner, jotka kuuluvat seuraavien, järjestyksessä 35. Hippaloiden taiteelliseen suunnitteluryhmään.

Heinäkuun lopussa järjestettävään taidefestivaaliin on vielä erinäisiä kuukausia matkaa, mutta lähtölaukaus ammuttiin keskiviikkona. Englanninkielisen päiväkodin eskariryhmä ja Susanna Manner laativat kimaltelevan avaruusraketin, jolle annettiin nimeksi Eskariraketti.

-Myös kuuraketin matka kestää kuukausia, joten luultavasti näemme raketin seuraavan kerran kesällä, Manner laskeskeli raketin tekijöiden kanssa.

Hieman hämmennystä nuorissa rakentajissa herätti se, ettei raketti lähtölaskennasta huolimatta noussut heti ilmaan.

-Etkö sä voisi taikoa sitä avaruuteen? lapset kyselivät toiveikkaina Tatu Tyniltä, joka oli juuri menestyksekkäästi muuttanut kolikoita näkymättömiksi.

Taikuri ei kuitenkaan ollut valmistautunut painavan esineen avaruuteen lähettämiseen, joten raketille annettiin katoamisaikaa ensi viikkoon saakka.

Teema oli ?lasten toive

Kuvataiteilija, kuvataidekasvattaja Susanna Manner on kiinnostunut nimenomaan lapsille järjestettävistä taidenäyttelyistä. Sellainen on tulossa Hippaloillekin. Avaruusromua-näyttelyssä esineitä on lupa koskettaa.

-Tuon näyttelyyn oman mielikuvituksellisen avaruuteni. Siihen kuuluu muun muassa puhumaan oppinut riemukaari. Se on äänellisesti hyvin riemuisa.

Tatu Tyni tunnetaan erityisesti taikurina ja sirkustaiteilijana, mutta hän työskentelee myös ohjaajana ja käsikirjoittajana ja Taikateatteri 13:n taiteellisena vastaavana. Hän tuo Hippaloille ennen kaikkea tietonsa ja kontaktinsa.

Ja toki myös rippusen taikaa.

Festivaalin ohjelma hahmottuu kevään aikana, mutta luvassa on “unenomaista, fantastista ja herkullista” ohjelmaa.

Avaruusteema on oikeastaan lasten itsensä valitsema. Hippaloiden vastaavan kulttuurituottajan Ann-Mari Virran mukaan avaruus on aina noussut esille, kun lapsilta ja nuorilta on vuosien mittaan kyselty teematoiveita.

-Nyt tuntui olevan avaruuden aika. (HäSa)

Menot