Uutiset

Hirveä hinku tanssia

Tanssi- ja liikuntakeskuksen ohjaaja Magda Timonen nauraa ja sanoo, että kyllä hän taitaa olla roolimalli. Eikä ihme. Hoikka ja hymyilevä tyttö on saanut 70 nuorelle hirveän hingun tanssia. Ja Timonen tanssii ihan sujuvasti nuorten rinnalla.

– Taidan tanssiesityksiä ennenkin jännittää eniten, kun olen kaksinkerroin takahuoneessa.

Kun Magda Timonen alkoi vetää nuorisoaerobiciä vuonna 1996, hänellä oli neljä oppilasta. Nykyisin nuoria innokkaita lapsia ja nuoria on 70 ja ryhmiä on kolme. Stepmakers 13-17-vuotiaille tytöille, Funky kids alle 13-vuotiaille ja aerodance kuntoilijoille. Nuorisoaerobicistä on myös siirrytty tanssillisempaan suuntaan.

Timosen aloittaessa ohjaamisen hänen oppilaansa olivat 11-vuotiaita.

– Me olemme kasvaneet yhdessä. On ollut hieno huomata, kuinka fiksuja tyttöjä ryhmässä kasvaa.

Timonen ei ole halunnut tehdä tunneistaan tylsää puurtamista.

– Pakkopullaa on tarpeeksi koulussa ja jotkut harrastukset tuntuvat myös olevan nuorille pakkoa. Kyllä minä komennan, mutta samalta tasolta.

– Nuorille kannustin on se, että he oppivat koko ajan lisää. Heille pitää antaa myös vastuuta. Sitä paitsi meillä on tosi kivaa yhdessä, Timonen kertoo.

Koreografioihin ideat musiikista

Timosta jännittää, sillä tänään perjantaina on Stepmakersin ensimmäinen oma esitys. Tätä ennen ryhmä on käynyt erilaisissa tilaisuuksissa ja kilpailuissa.

Esitystä on tehty talkoilla. Muun muassa ammattikoulun parturi-kampaajat tulevat tekemään tanssijoille kampaukset.

Esitystä on treenattu kerran viikossa, mutta kuluvalla viikolla harjoituksia on ollut joka päivä.

Timonen hakee ideoita koreografioihin musiikista.

– En itse ehdi harrastaa tanssia, joten siitä ei ole apua liikkeiden löytämiseen. Täytyy vain viettää paljon aikaa peilin edessä. Koreografioiden tekeminen käy työstä. Joskus liikkeet löytyvät musiikkityylistä, mutta joskus niitä pitää etsiä.

Stepmakersin tytöt ovat suunnitelleet yhden näytöksen koreografioista itse.

– Se on ehkä paras, Timonen hymyilee.

Kesälläkin tanssitaan

Timosen haaveena on kouluttautua tanssinopettajaksi. Hän lähti nuorena siskonsa houkuttelemana naisvoimistelijoiden jumppiin ja pian huomasi jumppaavansa joka päivä.

– Tanssi-ja liikuntakeskukseen tulin työharjoitteluun ja sitten sijaiseksi. Nyt ohjaan ammatikseni.

Timosen mielestä ohjaamisessa parasta on se, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä.

– Nuorista tykkään ihan hirveästi. Kaikki ovat loistotyyppejä ja persoonia.

Timosen tanssijat eivät kesälläkään lepää. Innostus on niin kova, että kesällä Timonen vetää Funky kids -iltapäiväryhmää alle 13-vuotiaille lapsille.

– Se on tanssipainotteinen kerho maanantaisin ja keskiviikkoisin. Ryhmään mahtuu vielä mukaan. Myös Stepmakersin kesäryhmään voi hakea.

Stepmakersiin on joka syksy ja kevät tullut uusia jäseniä. Kun osa on tanssinut koko ikänsä, tasoerot ovat huimat.

– Lupasin tytöille, että jatkossa uudet tytöt katsotaan seulan läpi. Haaveena myös on, että tulevaisuudessa voisi olla monta Stepmakers-ryhmää, jolloin aloittelijat voisivat olla omassa ryhmässään.

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic