Uutiset

Hirvenmetsästys alkaa lauantaina

Hirven ja valkohäntäpeuran metsästys on alkamassa metsästysasetuksen mukaisesti syyskuun viimeisenä lauantaina. Etelä-Hämeen riistanhoitopiirin alueelle on myönnetty 2 296 hirven pyyntilupaa.

Hirviä voidaan Etelä-Hämeessä ennustaa kaadettavan noin 3 000 yksilöä mikäli pyyntilupien käyttöasteessa ja saaliin vasaosuudessa ei tapahdu merkittäviä muutoksia. Yhdellä pyyntiluvalla voi kaataa joko aikuisen eläimen tai vaihtoehtoisesti kaksi vasaa.

Pyyntilupia on myönnetty runsaasti, lisäystä viime vuoteen nähden on lähes kolmannes. Kantaa on tarkoitus edelleen pienentää koko piirin alueella, mutta erityisesti riistanhoitopiirin länsiosien tihentymäalueilla.

Valkohäntäpeurojen pyyntilupia myönnettiin 4 442, määrä on käytännössä viime vuoden tasolla. Valkohäntäpeuroja on Etelä-Hämeessä selvästi tavoitteen ylittävä määrä.

Kaikki metsästysseurat eivät aloita hirvenmetsästystä syys-lokakuun vaihteessa, vaan aloitus jakautuu myös lokakuun ensimmäisille viikonlopuille. Metsästyskausi kestää hirven osalta joulukuun 15. päivään ja valkohäntäpeuran osalta tammikuun loppuun. (HäSa)

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic