fbpx
Uutiset

Hirviöllä maailmankartalle

Suomen uusi euroviisuedustaja Lordi on odotetusti herättänyt vilkkaan ja kiivaan keskustelun keskustelupalstoilla ja lehtien yleisönosastoilla. Kerrankin jokaisella suomalaisella tuntuu olevan mielipide euroviisuedustajasta.

Suomi on jakautunut kahtia – Lordin vastustajiin ja kannattajiin. Vastustajat ovat heittäneet kehiin jo hirviön aiheuttamat traumat lapsille. Kuulemma aikuisetkin voivat pahoin nähdessään moisia iljetyksiä (Iltalehti 13.3.). Luulisin kyllä, että aikuiset ja lapset voisivat vielä enemmän pahoin haistaessaan riisuutuneen Lordin esiintymiskamppeita.

Nyt suomalaiset myös julkisesti häpeävät olla suomalaisia. Muun muassa Hämeen Sanomien keskustelupalstalla suomalaisuutta hävetään, kun täältä lähetetään maailmalle Lordi eikä sulohipiäistä Tomi Metsäketoa.

Lordin kannattajat ovat taas sitä mieltä, että Lordin voitto Suomessa on erävoitto. Perinteisesti Suomesta on lähetetty viisuihin menneiltä vuosilta kopioitu rallatus, joka ei ole saanut menestystä eikä julkisuutta.

Lordin vastustajat kertovat jättävänsä euroviisujen katsomisen tänä vuonna väliin – niin noloa hirviön esiintyminen on Suomelle.

Itse aion pitkästä aikaa valvoa ja katsoa viisut. Pitäähän se nähdä, kun Lordi valloittaa Ateenan ja lavalla tapahtuu muutakin kuin lanteiden keinutusta.

Euroviisupimputusten ja balladien joukkoon mahtuu hyvin yksi hirviö. Kerrankin Suomi ainakin erottuu muista ja herättää takuuvarmasti Ateenassa sekä median että yleisön mielenkiinnon.

Puheenaihe Ateenassa varmasti on myös Lordin käyttämä pyrotekniikka. Sitä kun on niin paljon, että sillä valaisisi useammankin esiintyjän luritukset. Toivottavasti Ateena ehtii hoitaa esiintymisareenan siihen kuntoon, että ilotulitus on mahdollinen, koska mitä olisi Lordi ilman räjähdyksiä.

Lordista syntyy varmasti Kreikassa myös haloo, sillä hirviö ei puhu televisiokameroille. Jos kamera kuvaa ja Lordi puhuu, kuvaa saa ottaa vain takaapäin.

Lordi eli Tomi Putaansuu ei myöskään aio riisua naamaria – ei edes vaikka voitto tulisi. Tosin fanit ovat olleet huolissaan siitä, jos Putaansuun maski tippuu, sillä Ateenassa saattaa toukokuussa olla jo lämmin.

Tuskin maskin liimauksissa tulee ongelmia, mutta Putaansuulta vaatii kuntoa rynniä tiedotustilaisuudesta toiseen hirviökamppeissa.

En usko, että Lordista on voittajaksi, mutta julkisuus Suomen edustajalle on jo taattu. Ensimmäistä kertaa Suomen edustajalla on myös ennestään äänestäjiä ja faneja ympäri Eurooppaa.

Erävoitto on sekin, että Suomen viisuedustajasta puhutaan jo Ruotsissa, vaikka kisat ovat vasta toukokuussa. Rajan takana on ehditty jo myöntää, että Suomi pani tänä vuonna paremmaksi. Harvinaista kyllä.

Menot