Uutiset

Hirvivaara Pyyttämön seuduilla

Tämä tapahtui toista viikkoa sitten, ennen surullista onnettomuutta sillä tieosuudella. Oli valoisa iltapäivä. Tie oli hyvä ja ilmassa lämpö liki nollaa. Ajelin rauhallista vauhtia kohti Renkoa. Takana ajoi pari henkilöautoa.

Ei ollut niillä minuuteilla suurta liikenneruuhkaa, kun saavuimme informaatiotaulun luo järven kohdalla.

Jo kaukaa näin suuren hirven kiipeävän järven puolelta kohti tietä. Luulen, että takana ajavatkin sen näkivät.

Vauhtia hiljennettiin kovasti. Hirvi kiipesi tielle. Se oli jo puoliksi tien päällä, mutta sitten… Se kääntyi.

Olimme pelottavan lähellä. Se alkoi juosta tien penkan vasemmalla puolella samaan suuntaan. Tietysti välähti mielessä kysymys: koska se loikkaa tielle. Sekunneissa mietin mitä teen.

Silloin välähti! Annan sille äänimerkkejä, kun sellainen kerran autossa on. Toitotin torvea vimmatusti pitkän aikaa. Hirvi säntäsi vasemalla kohti mäen korkeinta kohtaa.

Mutta sitten, pelästyikö torven toitotusta, en tiedä, mutta äkkiä se kääntyi ja lähti menekään kohti Pyyttämön rantaa ja häipyi sinne.

Tilanne oli ohi. Suuri onni oli, ettei sen pitkän mäen, eli ”Rouvin mäen ”takaa Turusta päin tullut sillä minuutilla yhtään autoa. Ja luulen, että me kaikki kolme autoilijaa, jot-ka peräkkäin ajoimme huokasimme helpotuksesta, kun vaara oli oli.

Se hirvi oli muuten mielestäni hirmuisen suuri. Lienee koko Pyyttämön seudun metsien kuningatar.

Tällainen mahtava eläin siis haluaa ylittää tien milloin vaan. Äänimerkkikö sai tämän jättiläisen kääntymään takaisin? En tiedä.

Voiko kukaan kirjoittaa lisää kommentteja hirvistä?

Nyt ymmärrän, ettei hirvimerkkejä ole asetettu vain muodon vuoksi. Kovankin automiehen olisi syytä tutkailla tarkoin niitä

Ja sitten: milloin tulee hirviaita Pyyttämön seuduille?

Turkutie on vilkas

Renko

Päivän lehti

14.8.2020