Uutiset

Hissitalo jämähti rahoitusongelmaan

Vieläkään ei tiedetä, milloin vanhusten vuokratalon rakentaminen saadaan alkuun Rengossa. Koko hanke menee uuteen pohdintaan, koska Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara ei hyväksynytkään suunnitelmia.

-Ara ei hyväksynyt rakentamiskustannuksia. Ara katsoi, että talon vuokrat olisivat nousseet liian korkeiksi, sanoo toimitusjohtaja Harri Laine Peruskorjauskeskus oy Hämeestä. Peruskorjauskeskus toimii talon rakennuttajana.


Yksi kerros lisää?

Nyt on Laineen mukaan mietittävä, miten neliökustannuksia saisi alaspäin. Yksi vaihtoehto olisi tehdä talosta isompi.

-Jos tehdään yksi kerros lisää, asuntoja saataisiin 5-6 enemmän kuin alun perin suunniteltiin.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan talosta tulisi kaksi ja puoli -kerroksinen, ja asuntoja tulisi 14. Kustannusarvio on 2,69 miljoonaa euroa, ja tätä Ara siis pitää liian kalliina.

Rengon vanhusten asuintalon suunnittelu aloitettiin jo itsenäisen Rengon kunnan aikana. Vuonna 2009 Aralta saatiin alustava päätös avustuksesta ja korkotukilainasta.


Kilpailutus raukeaa

Rakentaminen kilpailutettiin viime keväänä, mutta sillä ei ole enää merkitystä. Laineen mukaan kilpailutus menee uusiksi, koska suunnitelmatkin muuttuvat.

Laine huomauttaa, että talon kasvattaminen vaatii myös kaavamuutoksen, joten myös kaavoittajan kanssa on ruvettava pian neuvottelemaan.

-Lisäksi neuvottelemme yhä Aran kanssa, Laine sanoo.

Uusi talo tulee Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiön omistukseen.

-Heidän kanssaan on neuvoteltava siitä, ottavatko he riskin talon suurentamisesta.

Vaarana on Laineen mukaan ylikapasiteetti.

-Pitää miettiä, täyttyvätkö kaikki asuntosäätiön Rengon asunnot. (HäSa)

Päivän lehti

17.2.2020