Uutiset

Historic-formuloissa maaotteluhenkeä Ahvenistolla

Ahveniston moottoriradalla päästellään viikonvaihteessa historiallisilla kilpa-autoilla. Perinteinen Historic Grand Race -kilpailu saa radalle tänä vuonna parisensataa takavuosien menopeliä.

Vauhdissa on muun muassa tehokkaita Roadsport-luokan autoja, joiden lähdöt ovat olleet poikkeuksetta jännittävää seurattavaa Apparan harjuilla.

Tänä vuonna mukana on myös ennätysmäärä formuloita. 21 auton lähdössä on luvassa kunnon maaotteluhenkeä, sillä yhdeksän formulan rattia pyörittelee ruotsalaiskuski.

Formulalähdössä viivalla on formula Vee -ja Super Vee -luokan autojen lisäksi myös uudempia formula Fordeja (ikäkaudet 1966-1990).

Ahvenistolla on mukana myös Suomen vanhin merkkiluokka, Mini Tonnit. Luokkaan on ilmoittautunut parisenkymmentä kilpailijaa.

Historic Grand Racessa on mukana seitsemän luokkaa: Historic Erikoisvakio/GTS ,- vakio/GT, Roadsport+V8, Historic Formulat, Subaru Sport, SS 1300, Locost-autot (Lotus 7 -tyyppinen avoauto) ja Mini Tonni. Näistä Historic-luokat jakaantuvat vielä ikäkausittain ja moottoritilavuuksittain useampaan luokkaan sekä Roadsportit (ennen vuotta 1985 rakennetut autot) laskennallisen teho- ja painosuhteen mukaan.

Historic Grand Race on ratakilpailun lisäksi myös harrasteajoneuvotapahtuma. Merkkikerhot ja harrastajat esittelevät kalustoaan ja toimintaansa yli 25-vuotiaiden ajoneuvojen harrasteparkissa sekä esiintyvät kilpailutaukojen aikana järjestettävissä Mobilisti-harrasteajoneuvoparaateissa. Tauoilla nähdään myös vanhojen veteraanikilpamoottoripyörien näytösajoa.

Ahveniston kisat käynnistyvät lauantaina kello 9.30 harjoitusajoilla. Aika-ajot ovat vuorossa kello 13 ja ensimmäiset kisalähdöt kello 16 (Subarut, formulat ja Minit ensimmäiset lähdöt).

Sunnuntaina jatketaan kello 9.30 lämmittelyajoilla. Päätöspäivän ensimmäinen kisalähtö on vuorossa kello 11. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic