Uutiset

HJK haluaa näyttää esimerkkiä

Helsingin Jalkapalloklubi on kantanut kiitettävästi kortensa kekoon nuorten jalkapalloilijoiden valmennustyössä. Jo lähes 3000 pelaajan HJK haluaa tarjota myös yhteistyöseuroilleen mahdollisuuden ammentaa oppia huipulle tähtäävästä juniorivalmennuksesta.

Klubin vt urheilutoimenjohtaja Jari Hyttinen vieraili keskiviikkona Hämeenlinnassa esittelemässä seuransa toimintaa. Hyttinen oli Hämeenlinnan Jalkapalloseuran vieraana, joka on yksi maineikkaan seuran satelliittiseuroista.

– HJK:lle on tärkeää löytää omasta ja koko Suomi-futiksen näkökulmasta mahdollisimman aikaisin kohti uusi haasteita kipuavat lahjakkuudet. Se palvelee pelaajien omia junioriseuroja sekä myös meitä. Jos nimittäin hoidamme työmme hyvin, niin olemme haluttu seura pelaajien valitessa seuraa juniorivuosien jälkeen.

– Klubi suurena ja kauniina haluaa näyttää myös esimerkkiä ja kehittää toimintamalleja, joita ei ole aiemmin Suomessa ollut. Kiinteä yhteistyö satelliittiseurojen kanssa tarjoaa hyvät mahdollisuudet toteuttaa valmennustyötämme, Hyttinen sanoo.

HJK ja HJS solmivat yhteistyösopimuksen maaliskuun alussa. Keskiviikkona tulevia kuvioita esiteltiin HJS:n pelaajien vanhemmille ammattiopisto Tavastiassa.

HJS:llä omia kumppaneita

HJS:n valmennuspäällikkö Ari Seppälä muistuttaa, että myös Hämeenlinnan seudun pienemmät jalkapalloseurat hyötyvät HJK-yhteistyöstä.

– Me nimittäin HJS:ssä rakennamme omaa yhteistyömallia omille kumppaniseuroillemme. HJK:n käynnistämä hanke taitaa olla ensimmäinen kerta Suomessa, kun yhteistyötä tehdään nimenomaan seurojen kesken, eikä vain esimerkiksi valmennuspäälliköiden välillä, Seppälä pohtii.

HJK:n ja HJS:n yhteistyö käynnistyy todenteolla vasta kesällä.

– Molempien seurojen pitää huomioida monta käytännön asiaa. Pelaajien koulunkäynti, kuljetukset ja muut arkiset asiat pitää miettiä tarkkaan, Hyttinen muistuttaa.

HJK-yhteistyö tarjoaa HJS:lle monenlaista valmennustyötä. Lahjakkaimmat 12–15-vuotiaat juniorit ovat mukana Klubin kovissa harjoituksissa ja peleissä. HJK:n valmentajat vierailevat vastaavasti Hämeenlinnassa tarkkailemassa 9–11-vuotiaiden esityksiä. Myös valmentajakoulutusta HJK tarjoaa kumppaniseuralleen.

Helsinkiläisseura on edelläkävijä akatemiatoiminnassa. HJK:ssa jo nappulaikäiset (F9–E11) kuuluvat akatemiarinkeihin.

– Varsinainen akatemia alkaa kuitenkin vasta D12-ikäluokasta. Vanhimmat huippujunnumme ovat vastaavasti Klubi-04 -joukkueen vuosina 1994–1996 syntyneitä A-nuoria. Tämä joukkue on varsinainen pelaajahautomo, sillä joukkue on täynnä maajoukkuejunioreita, Hyttinen kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic