Uutiset

HJK jakoi futisoppia HJS:n valmentajille

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran junnuvalmentajat saivat oppia Suomen menestyneimmän jalkapalloseuran HJK:n valmennuskaksikolta Pullerin tekonurmella torstaina.

HJK:n yhtenä valmennuspäällikkönä toimiva Miika Takkula, 31, johti HJS:n F9-ikäluokan harjoitukset.

HJK:n talenttiakatemiaa valmentava Jyrki Ahola, 42, veti HJS:n E-akatemian harjoitukset.

Harjoitusten jälkeen duo kertoi HJS:n junnuvalmentajille HJK:n valmennuksellisesta linjasta.

HJS:n pelaajille yksi lisäpolku

HJS:n ja HJK:n yhteistyön ensimmäinen tapahtuma oli kuukausi sitten, kun HJK:n valmennuspäällikkö Jari Hyttinen oli puhumassa HJS:n nappuloiden vanhemmille.

– Meille yhteistyö HJS:n kanssa on hyvä juttu ja se on myös hyvä asia HJS:lle. Pystymme antamaan HJS:n parhaille yhden pelaajapolun lisää eteenpäin. Se on extrapolku, sanoi Ahola.

Aholan mukaan Hämeenlinna on riittävän kaukana, joten nuorimmat junnut eivät voi realistisesti ajatella lähtöä vakituisesti HJK:hon.

HJK:n muut yhteistyöseurat ovat porvoolainen FC Futura ja kirkkonummelainen KyIF.

Ahola vastaa nimenomaan seurayhteistyöstä ja yhteistyöstä koulujen kanssa.

– Vastaan meidän 14–17-vuotiaiden maajoukkuetason pelaajien harjoittelusta – etenkin aamuharjoittelun organisoinnista, Ahola sanoi.

HJS:n 16-vuotiaiden maajoukkuemiehet Niilo ja Aapo Mäenpää olivat tällä viikolla pari päivää HJK:n juniorikuvion mukana harjoittelemassa useassa tapahtumassa.

Myöhemmin kesällä neljä HJS:n 10–11-ikäluokan junioria lähtevät harjoittelemaan HJK:n kanssa.

HJS:n Agon Sadiku osallistuu tällä viikolla HJK:n 2003-syntyneiden ryhmässä Tukholmassa AIK:n turnaukseen.

Ahola valmensi HJK:n kolmoseksi

Riihimäkeläinen Ahola valmensi pari viikkoa sitten HJK:n 2000-syntyneen ikäluokan Milanossa kovatasoisessa turnauksessa kolmanneksi.

– Ikäluokka on HJK:n parhaimmasta päästä. Kyllähän se oli itsellekin erinomainen juttu, sillä vastustajajoukkueiden valmentajina oli muun muassa norjalainen Tore André Flo ja italialainen Alessandro Costacurta. Osoittaa, että jotain on tehty oikein. Tietenkään tärkeintä ei ole 14-vuotiaiden joukkueen menestys, vaan kasvattaa pelaajia edustusjoukkueeseen, Ahola sanoi.

Turnauksen voitti AC Milan. Torino oli hopealla. Suurseuroista HJK:n taakse jäivät esimerkiksi Ajax (4.), Napoli (6.), Benfica (7.), Chelsea (8.), Lazio (9.) ja Liverpool (11.).

Takkula vastaa HJK:n 9-11-vuotiaiden nappulaliigasta sekä 6-8-vuotiaiden kaupunginosatoiminnasta.

– Miikalla on haastava tehtävä, sillä yhdessä ikäluokassa saattaa olla 400 pelaajaa, Ahola sanoi.

HJS:n valmennuspäällikkö Ari Seppälä on tyytyväinen yhteistyöstä HJK:n kanssa.

– HJK on hyvää keskieurooppalaista tasoa. Meidän ei tarvitse lähteä hakemaan oppia vaikkapa Saksasta tai Belgiasta. Meidän pelaajat ja valmentajat saavat tietoa siitä, mitä kansainvälinen futis vaatii, sanoi Seppälä.

Torstain tilaisuus oli tarkoitettu HJS:n 8-11-vuotiaiden valmentajille.

– Lähdemme tutustumaan elokuussa Helsinkiin HJK:n toimintaan. Mukana ovat silloin HJS:n 12–19-vuotiaiden valmentajat, Seppälä sanoi. (HäSa)

Asiasanat