fbpx
Uutiset

HJK kaatoi Ilveksen ja aloitti mestaruusjuhlinnat Tampereella - "Suuri saavutus"

Helsingin Jalkapalloklubi on varmistanut miesten jalkapalloliigan Suomen mestaruuden. HJK voitti tänään Tampereella Ilveksen 2-1. HJK:lle mestaruuteen olisi riittänyt tasapelikin. HJK:n ero toisena olevaan Rovaniemen Palloseuraan venyi jo 15 pisteeseen.

HJK:n maalintekijät olivat puolustajat Ville Jalasto ja Faith Obilor. Ilveksen osuman viimeisteli Eero Tamminen. Kaikki maalit syntyivät kulmapotkusta ensimmäisellä puoliajalla. HJK sai ottelun lopussa vielä rangaistuspotkun, mutta brassitykki Klauss pommitti pallon ylärimaan, josta peliväline pomppasi takaisin kentälle.

– Olemme olleet tasaisin joukkue liigassa. Emme ole välttämättä pelanneet aina niin hienosti, mutta olemme pitäneet monessa pelissä oman maalin puhtaana. Tämä on suuri saavutus. Täytyy olla iloinen, HJK:n kapteeni Hannu Patronen kertoi Ruutu+:n haastattelussa.

SM-kulta on HJK:lle historian 29:s. Edellinen mestaruus tuli viime vuonna. HJK:ta luotsaava Mika Lehkosuo on napannut seuran peräsimessä kolme mestaruutta päävalmentajana.

Liigan muista mitaleista käydään tiukempaa taistelua. RoPS on vahvasti kiinni hopeassa, mutta pronssista kamppailevat Honka, KuPS ja Ilves. Liigaa on jäljellä neljä ottelukierrosta.

Tämän illan toisessa ottelussa Inter kaatoi Turussa FC Lahden 2-0.

Asiasanat

Menot