Uutiset

HJS-akatemia jakoi pisteet Vaasassa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran akatemiajoukkue tasasi lauantaina VIFK:n kanssa pisteet A-poikien SM-karsintapelissä. Ottelu päättyi 2–2 (0–1) -tasalukemiin.

HJS sai Vaasassa peliin vahvan alun, kun Aapo Mäenpää maalasi pelin seitsemännellä minuutilla. Maali jäikin ensimmäisen puoliajan ainoaksi ja tauolle siirryttiin vieraiden johtaessa lukemin 1–0.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata kuin kaksi minuuttia, ennen kuin kotijoukkueen Christian Österlund tasoitti pelin lukemiin 1–1. HJS pääsi vielä toistamiseen johtoon pelin 68. peliminuutilla Jere Rauhansalon osumalla. Rauhansalo sijoitti pallon maaliin Eetu Tapanaisen antaman kulmapotkun jälkeen. Kymmenen minuuttia myöhemmin VIFK:n Mathias Östergård tasoitti kuitenkin pelin lukemiin 2–2.

HJS:lla oli muutama hyvä maalipaikka vielä pelin loppupuolellakin, mutta se ei onnistunut tekemään niistä lisää maaleja.

Akatemian päävalmentaja Jussi Lempinen tuumi pelin jälkeen, että vaikka joukkue menetti pelissä kaksi pistettä, on se päässyt pelillisesti aiemmasta eteenpäin. – Tämä näkyi useampana maalitilanteena verrattuna vastustajaan. Tällä kertaa peli jäi vain tappamatta, ja vastustajan maalit tulivat hieman halvalla, Lempinen arvioi.

Ensi lauantaina HJS-akatemia matkaa pisteiden hakuun Kuopion Palloseuran vieraaksi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020