Uutiset

HJS-akatemialle kylmää kyytiä

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran akatemiajoukkue ei ollut parhaassa iskussaan A-nuorten SM-karsintasarjan avausottelussaan Pullerin tekonurmella. Viime kaudella hopeaa SM-sarjassa saavuttanut jyväskyläläinen JJK oli sunnuntain kamppailussa parempi reiluin luvuin 6–0 (2–0).

HJS-akatemia pysyi hyvin JJK:n kyydissä vielä avausjaksolla. Neljän hyvän maalipaikan hukkaaminen ja oman puolustuspään kaksi kohtalokasta virhettä hyydyttivät kuitenkin kotijoukkueen menoa.

– Meillä oli koko pelissä 6–7 hyvää maalipaikkaa, mutta jos ei tee yhtäkään, niin eihän peliä voi voittaa. 0–4-tilanteessa joukkueemme selkärankakin taisi jo nitkahtaa. Sellaista ei voi hyväksyä, muistutti HJS:n päävalmentaja Jussi Lempinen ottelun tauottua.

JJK:n tehopelaajia olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Tuomas Koppelomäki ja Saku Leppänen. Myös Adrian Kovaqi ja Iiro Järvinen avasivat maalitilinsä karsintasarjan avausottelussa.

– Kyllä meilläkin on hyviä poikia, vaikka tulos oli tällä kertaa todella laiha, Lempinen harmitteli.

HJS-akatemia jatkaa SM-karsintoja ensi lauantaina kotiottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan.

– Tämä peli pitää nyt vain nollata ja alkaa valmistautua seuraavan kamppailuun, suunnitteli Lempinen.

HJS pelaa SM-karsintasarjan kymmenen joukkueen pohjoislohkossa. Lohkon viisi parasta joukkuetta selviää kesällä pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan. Viisi huonointa jatkaa puolestaan pelejään Ykkösessä.

– Meillä on edessä kevään aikana vielä kahdeksan kovaa ottelua. Meillä on tänä vuonna kokoonpanossa vuosina 1995–1998 syntyneitä junioreita. Jokaiselle pelaajalle jäi paljon parannettavaa tämänpäiväisestä esityksestä, Lempinen pohti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020