Uutiset

HJS haluaa määrätä tahdin

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue aloitti valmistautumisensa ensi kesän Kolmoseen maanantaina Pullerilla ja intoa joukkueella riitti ensimmäisissä harjoituksissa vähintään riittävästi.

– Pojat jo kyselivät pari viikkoa sitten, kun soittelin pelaajia läpi, että koska päästään harjoittelemaan ja se on tietysti hyvä tilanne. Keräsimme nälkää myös tarkoituksella, sillä meillä ollut mitään tarvetta aloittaa heti marraskuun alussa. Nyt saamme hyvän jakson harjoittelua pohjalle ennen joulua ja pääsemme ensi kauden rakennukseen tammikuussa paremmista lähtökohdista, kun saamme hyvän kuukauden pohjalle, kertoi HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

HJS harjoittelee ennen joulua Pullerilla kolme kertaa viikossa ja lisäksi pelaajat pääsevät kuntosaliharjoitteluun seuran hankkimilla salikorteilla. Ensi kauden joukkueessa on noin 30 pelaajaa.

Joukkue ja sen taustat rakennettiin jo viime kesän Nelosta varten Kolmosen vaatimalle tasolle ja sama porukka on jatkamassa myös ensi kaudella, joten hämeenlinnalaisseuran toiminnassa ei oikeastaan muutu mikään muu kuin sarjataso.

– Meillä on tarkoituksena tehdä viikosta toiseen hyvin hommia, kehittää pelaajia ja kehittää edelleen pelaamista. Tavoitteena on kerätä sellainen nippu, jolla pärjäämme ensi vuonna Kolmosessa sillä tavalla, että pystymme pelaamaan omaa juttuamme joka kerta.

Hakasen mukaan HJS:n tarkoituksena on olla kovemmassa sarjassakin joukkue, joka pystyy pitämään ottelussa vauhtia ja määräämään pelin tahtia.

– Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää olla kaikkien entistä paremmassa kunnossa ja pelinopeita. Syöttämistä ja pallollista peliä pitää pystyä kehittämään, Hakanen arvioi.

HJS voitti Nelosessa kaikki ottelunsa, mutta Kolmonen on eittämättä kovempi sarja.

– On se huomattavasti kovempi. Viime vuonna meillä oli yksittäisiä kovia Kolmosen tason otteluita. Monessa pelissä pääsimme yksinkertaisesti liian helpolla. Ensi vuonna jokainen peli on ihan varmasti sellainen kuin viime kauden kärkikamppailut. Se pistää meidätkin lujille ja siihen meidän pitää myös valmistautua. Jos haluamme pärjätä hyvin, on töitäkin tehtävä sen mukaisesti.

Ensi kauden Kolmonen on Hämeenlinnan alueen kannalta ajateltuna mielenkiintoinen, sillä HJS:n lisäksi sarjaan osallistuvat siellä jo viime kaudella pelannut Härmä ja toinen nousijajoukkue Janakkalan Pallo.

– Jännä nähdä, mitä joukkueiden voimasuhteissa tapahtuu talven aikana ja miten kaikkien valmistautuminen onnistuu. On tosi hienoa, että samalla sarjatasolla on pitkästä aikaa kolme joukkuetta. Toivon mukaan jokainen myös pärjää, saamme hyviä derbyjä ja futiskiimaa myös tähän kaupunkiin, Hakanen suunnitteli.

HJS:n edustusjoukkuetta pyörittävän HJS-akatemian puheenjohtaja Tomi Uusitorppa odottaa joukkueen pelaavan ensi kaudella sarjan kärkipäässä.

– Tavoite on pelata jokaisessa ottelussa voitosta, mutta seuran puolelta meillä ei ole missään nimessä minkäänlaista nousutavoitetta, puheenjohtaja sanoi.

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic