fbpx
Uutiset

HJS ja Puotinkylän Valtti aloittavat yhteistyön

Hämeenlinnan Jalkapalloseura jatkaa yhteistyötä Sami Hyypiä Akatemian (SHA) kanssa myös seuraavan kaksivuotiskauden. Tyttöjalkapalloa ja joukkueiden osallistumista SHA-toimintaan vahvistetaan lisäksi yhteistyösopimuksella Puotinkylän Valtin kanssa.

– Seuramme on hyväksytty Sami Hyypiä Akatemian toimintaan mukaan ajalle 2015–2017. Toiminta kattaa sekä poika- että tyttöjoukkueiden ikäluokat 2002–2006. Ainostaan tyttöjen ikäluokassa 2003 ei saatu SHA-ryhmää omasta takaa kasaan. SHA-toimintaan ei voi osallistua yhdistelmäjoukkueilla ja sen vuoksi HJS:n ja helsinkiläisen Puotinkylän Valtin välille on solmittu yhteistyösopimus tyttöjoukkueiden osalta. Näin turvataan tyttöjoukkueiden osallistuminen akatemiaan, ja mahdollistetaan myös Valtin pelaajille mukanaolo toiminnassa, kertoo HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

Akatemiatoiminnassa mukana olevien tyttöjen ikäluokkien pelaajat tulevat pääosin HJS:n joukkueista. Ikäluokkajoukkueisiin on mahdollisuus sijoittaa 1–4 Valtin pelaajaa kunkin joukkueen pelaajatilanteen mukaan. Ikäluokkien vastuuvalmentajina toimivat HJS:n joukkueiden valmentajat ja joukkueet noudattavat HJS:n pelitapaa.

– Ikäluokan 2003 joukkueen pelaajat sen sijaan tulevat Puotinkylän Valtista, ja valmennusvastuu on Puotinkylän Valtilla, kertoo Valtin toiminnanjohtaja Kennet Holmström.

Seurojen välisen sopimuksen valmistelleet HJS:n tyttöjalkapallon koordinaattori Kai Savonniemi ja Valtin tyttöjalkapallon valmennuspäällikkö Jarmo Rinne odottavat paljon yhteistyöltä.

– Se lisää seurojen välistä ajatusten vaihtoa. Pääsemme myös jakamaan hyviksi havaittuja toimintamalleja ja opimme toistemme erilaisista toimintakulttuureista, Savoniemi pohtii.

Asiasanat

Menot