Uutiset

HJS kiiruhtaa hitaasti eteenpäin

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran naisten kausi on toistaiseksi täyttänyt odotukset. Naisten Ykköseen täksi kaudeksi noussut joukkue on kahdeksan joukkueen lohkossaan kolmantena. Lohkon tilanne on tosin erittäin tiukka.

-Olimme yhdessä vaiheessa lohkon toiseksi viimeisiä, vaikka olimme tehneet eniten maaleja, valmentaja Juha Jakobsson huomauttaa.

-Avasimme neljällä tappiolla ja yhdellä tasapelillä. Nyt olemme kääntäneet niukat tappiot voitoiksi ja saaneet paikoistamme sisään.

Lohkon neljä parasta jatkavat ylempään jatkosarjaan, josta ykkönen nousee liigaan. HJS tuskin noususta tänä vuonna taistelee, mutta kärkikahinat eivät ole kaukanakaan, sillä lohkon kärkijoukkueet ovat olleet ahtaalla hämeenlinnalaisia vastaan.

-Tavoitteenamme on koko ajan ollut päästä neljän sakkiin ja sitä myötä varmistaa sarjapaikan säilyminen suoraan, Jakobsson sanoo.

Tulevaisuudessa liigapaikan tavoittelukin voi olla realismia HJS:lle. Omista junioreista Linda Norrena kuuluu alle 18-vuotiaiden maajoukkueryhmään, ja maalitahti on ollut kova myös naisten Ykkösessä.

-Se luo valmennustyöhön mielenkiintoisen haasteen, kun joukkueessa on maajoukkuepelaaja ja mahdollinen tulevaisuuden huippu, Jakobsson kuvailee.

Suomen cupissa HJS on edennyt jo kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraavaksi vastustajaksi tulee toinen Ykkösen joukkue, joten finaali ei ole enää kovin kaukana.