Uutiset

HJS lähtee ykkösenä alempaan jatkosarjaan

Jääkiekossa maalivahdit pelaavat joukkueelleen usein pisteitä, jalkapallossa harvemmin.

Näin kävi kuitenkin lauantaina Kaurialassa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran taistossa Turun Pyrkivää vastaan. HJS-vahti Jenni Wiklund torjui tukun läpiajoja ja liimasi laukaukset vuorenvarmasti. Jännittävän taiston loppulukemat olivat 4-3 (2-1) HJS:lle.

Voitolla HJS varmisti alkusarjan viidennen sijaan Ykkösen A-lohkossa. Se tietää täyttä kolmen pisteen lähtöpottia neljän joukkueen alempaan jatkosarjaan.

-Ne ovat tärkeät kolme pistettä. Tulee raaka peli, kun neljästä joukkueesta kaksi putoaa ja kaksi säilyy, HJS-valmentaja Juha Jakobsson mietti.

Myös ottelun voimahahmo Wiklund piti pisteitä tärkeänä. Sieltä se voitontahtokin lauantaina kumpusi.

-Harmittaa, että niin pienellä piste-erolla putosimme ylemmästä jatkosarjasta. Yhden tappion kääntäminen tasapeliksi kevätkaudella olisi voinut riittää, Wiklund sanoi.

-Nyt on sellainen henki, että kun juuri noustiin sarjaan, niin ei varmasti pudota takaisin.

väliotsikko

Wiklund ei saanut helppoja lähtökohtia torjuntatyöhönsä. Hän tuli vaihdosta kentälle puoliajalla, kun maalinsuulla aloittanut Veera Kaarela joutui sivuun selkävaivojen takia. HJS johti siinä vaiheessa Monna Ranteen ja Jenni Kuossarin maaleilla 2-1.

Toisen jakson alku oli maalivahdeille painajaismaista hurlumheitä. HJS:n Suvi Saalimo pääsi jakson alkuminuuteilla kahdesti läpiajoon, ja jälkimmäisestä hän tuikkasi 3-1-johtomaalin.

Hämeenlinnalaisten ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun toisessa päässä nähtiin toisinto samasta: Pyrkivän Asta Valkama pääsi lyhyen ajan sisään kahdesti läpiajoon, ja jälkimmäinen niistä tuotti kavennusmaalin.

Läpiajot eivät jääneet siihen. Wiklund tyrehdytti monta vaaranpaikkaa vastaantuloillaan. Pari kertaa pallo livahti jo torjunnan kautta hänen ohitseen, mutta puolustus ehti hätiin.

-Enpä muista vastaavaa peliä pelanneeni, Wiklund huokaisi.

-Meidän vastustajat pääsevät liian helposti läpiajoihin. Onneksi saatiin kauhealla taistelulla pisteet.

Valmentaja Jakobsson kiitteli Wiklundia hyvästä asenteesta, muut eivät saaneet ihan puhtaita papereita.

-En tiedä, tuliko toisella puoliajalla väsymystä, hyvänolontunnetta vai mitä, Jakobsson pohti.

Jännitys säilyi loppuhetkille asti. Elina Hämäläinen teki 82. minuutilla turvallisen tuntuisesti 4-2-maalin, mutta Pyrkivä tuli nopealla kavennusosumalla taas maalin päähän. Vasta viimeisten minuuttien sinnikäs puolustaminen riitti takaamaan kotivoiton.

HJS aloittaa pelit alemmassa jatkosarjassa 20. elokuuta. (HäSa)