fbpx
Uutiset

HJS-päivä keräsi ennätysyleisön

Kaurialan kentällä ei ole vähään aikaan nähty sellaista jalkapallopöhinää kuin maanantaina. Hämeenlinnan Jalkapalloseura järjesti edustuksen VaKp-ottelun ympärille seuratapahtuman junioreille.

Paikalla olikin useita satoja HJS-junioreita perheineen sekä joitakin muita jalkapallon ystäviä. Tavoitteena seuralla oli samalla laittaa Nelosen yleisöennätys uusiksi. Se kirjattiin lopulta luvulla 747.

Ennen ottelua nuoret pelurit pääsivät pitämään hauskaa lajiin liittyvän pelailun merkeissä ja tutustumaan muun muassa pelastuslaitoksen toimintaan.

Albaanitaustaiset Sadikun sisarukset Nita ja Rita, 15, ja Agon, 11 viihtyivät kavereidensa kanssa etenkin pöytäjalkapallon parissa.

– Tultiin katsomaan peliä, vaikka tv:stä tulisi vähän parempaakin peliä, Nita naurahtaa.

Sadikut ovat seuranneet ahkerasti viikonloppuna alkaneita EM-kisoja. Vaikka Albania hävisi avausottelunsa, he uskovat toisen kotimaansa nousuun, mutta veikkaavat myös Saksaa mestariksi.

– Saksa voitti MM-kisatkin, huomauttaa C15-pojissa ja sitä nuoremmissa ikäluokissa palloileva Agon.

Siskokset pelaavat C15-tytöissä. Heidän oma kautensa on alkanut valoisasti.

– Meidän alueliiga päättyi juuri. Olemme ensimmäisiä, mutta varmaan tipumme kakkoseksi, Real Madridia kannattava Nita kertoo.

D13-pojissa maalivahtina pelaava Riku Haavisto sanoo tulleensa Kaurialaan ottamaan mallia edustuksen Ville Kalervolta. Omat pelit ovat menneet hänen mukaansa hyvin.

– Olemme voittaneet paljon pelejä. Pelaan maalivahtina, eikä ole montaa maalia mennyt taakse. Olen tullut katsomaan HJS:n peliä, miten he pelaavat, ja varsinkin miten maalivahti pelaa, määrätietoinen veräjänvartija kertoo.

Hänen mielestään Hämeenlinnassa pelataan sarjatasoista huolimatta hyvää jalkapalloa.

– Se on rehtiä. Ei ole mitään onnekasta pallonpotkimista, vaan osaamme hommamme täällä Hämeenlinnassa, Haavisto kommentoi.

EM-jalkapalloakin hän on seurannut. Suosikki on muutaman muun juniorin tapaan Belgia. Omat idolit löytyvät kuitenkin muualta.

– David de Gea ja Lukas Hradecky ovat suosikkimaalivahtini.

Haavisto pelasi ennen miesten ottelua muun muassa panna-kikkailupeliä. Pallot eivät luonnollisesti viuhuneet maalivahdin jalkojen välistä.

HJS-päivä keräsi myös vanhempia HJS-kasvatteja, jotka pelailivat nuorempiensa kanssa ennen ottelua. Edustuksen päävalmentaja Lauri Hakanen oli houkutellut Kaurialaan Ykkösen Hakan pelaajista muun muassa Jami Kyöstilän, Joonas Immosen, Juho Saarisen ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueessakin pelanneet Aapo ja Niilo Mäenpään.

– Tultiin tänne palloilemaan junnujen kanssa ja pitämään hauskaa, kun pyydettiin. Ihan hyvä, että pääsemme itsekin välillä tällaiseen paikalle, ettei se ole vain treeniä ja peliä, Saarinen miettii.

– On tämä ihan kivaa vaihtelua. Vähän rennompaa pelata näiden pienempien kanssa, Aapo Mäenpää pohtii.

Veljekset eivät muutenkaan ole enää päivittäin tekemisissä kasvattiseuransa kanssa.

– Olen käynyt katsomassa yhden HJS:n pelin. Ei tule ihan hirveästi katsottua, kun asumme nykyään Valkeakoskella, Niilo kertoo. HäSa

Asiasanat

Menot