fbpx
Uutiset

HJS tarjoaa ilmaisen harrastusmahdollisuuden

Harrastaminen voi urheiluseurassakin olla joskus täysin maksutonta.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura tarjoaa maksuttoman mahdollisuuden jalkapallosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Heillä on mahdollisuus osallistua HJS:n harrastejoukkueiden kahdesti viikossa pidettäviin harjoituksiin syyskuun alusta koulujen syyslomaan saakka. HJS hoitaa myös tulokkaiden harjoitteluun vaadittavat vakuutukset kyseiseltä ajalta.

– Lajia pääsee kokeilemaan ohjatusti vuonna 2002-08 syntyneiden harrastejoukkueisiimme. Samalla pääsee näkemään seuratoimintaa ja kokea, millaista on olla joukkueessa, kertoo HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman, joka kehuu hankkeeseen mukaan tulleita seuran yhteistyökumppaneita.

– Ilman heitä emme pystyisi tällaista järjestämään, hän korostaa.

Dahlman arvioi, että mukaan tulee ainakin 50 uutta harrastajaa.

– Meiltä on kyselty paljon, kuinka seuratoimintaan pääsisi tutustumaan.

HJS on yksi maan suurimmista jalkapalloseuroista jäsenmäärällä mitaten.

– Olemme nykyään siinä kympin paikkeilla. Tosin Tänä kesänä pelaajia on ollut toiminnassa mukana 1 140. Toimihenkilöitä meillä on noin 280. HJS:lla on 40 joukkuetta ja yhteensä noin 60 peliryhmää.

Dahlman pitää seuransa jäsenmäärää hyvänä, kun ottaa huomioon paikallisen edustusjalkapalloilun tämän hetkisen tilanteen. Omassa kylässä ei ihmeemmin ole esimerkkejä jalkapallojunioreille.

– Junioripelaajia meillä on tosi paljon, mutta tämä ei ole vielä konkretisoitunut aikuisjoukkueisiin. Hyvällä matkalla kuitenkin olemme aikuisissakin.

HJS tekee yhteistyötä myös muiden seurojen kanssa. Sillä on yhdistelmäjoukkueet Valkeakosken Hakan kanssa A-poikien SM-sarjassa ja B-poikien 1. divisioonassa. Nuoremmilla junioreilla on mahdollisuus osallistua Helsingin Jalkapalloklubin toimintaan, jos taidot riittävät. Esimerkiksi käy HJS:n lahjakas C-juniori Lauri Kesti, joka pelaa loppukauden HJK:ssa etelä–länsi-liigaa ja osallistuu helsinkiläisjoukkueessa myös kansainvälisiin turnauksiin. HäSa

 

Asiasanat

Menot