Uutiset

HJS:n B-juniorit murskavoittoon

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran B-pojat ottivat sunnuntaina ison askeleen kohti tulevan talven SM-karsintasarjapaikkaa. Pullerilla pelatussa ottelussa HJS löylytti porilaista FC Jazzia peräti lukemin 7–1 (3–0). Voiton arvoa nostaa se, että FC Jazzilla oli matkassa useita pelaajia, jotka olivat nostamassa tällä kaudella seuran A-poikia ensi kauden SM-karsintasarjaan. Myös HJS pääsi pelaamaan ottelun lähes ikäluokan ykkösmiehistöllä ja kentällä nähtiin varsinkin ensimmäisellä jaksolla erittäin hyvätasoista jalkapalloa.

HJS ratkaisi sunnuntain ottelun ensimmäisen jakson puolivälissä. Juho Nordström ja Kosti Kyläinpää maalasivat viiden minuutin välein ja hieman myöhemmin Niilo Mäenpää tsippasi nätisti lukemat 3–0. Vaikka FC Jazz piti palloa keskikentällä välillä pitkiäkin aikoja, se ei pystynyt avaamaan Jonni Thusbergin ja Aare Turusen johtamaa HJS-puolustusta. Topparien tehtävää helpotti koko joukkueen tiivis puolustuspeli ja etenkin keskikentän keskellä pelanneet Mäenpään veljekset Niilo ja Aapo toivat pallolliseen peliin rauhallisuutta ja aikaa. Toisella jaksolla kotijoukkue meni lopullisesti menojaan ja se onnistui maalinteossa vielä neljästi. Vilppu Leinonen ja Timo Viljanen onnistuivat kertaalleen ja iltapäivän toiset osumansa viimeistelivät Juho Nordström ja Kosti Kyläinpää. Aivan ottelun lopulla myös vierailijat saivat nollan rikki rangaistuspotkusta.

HJS:n päävalmentaja Juha Lempinen oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Erittäin hyvä suoritus pojilta ja suoraa jatkumoa syksyn peleihin. Turussa FC Interille kärsimämme tappion jälkeen pojat päättivät yhdessä muuttaa kurssia ja sen päätöksen seurauksena olemme pelanneet 5–6 peliä ilman häviöitä. Tämä tulos käytännössä varmisti SM-karsintapaikan. Se on upea päätös monen vuoden taipaleelle, joka on näiden poikien kanssa yhdessä kuljettu, tunnelmoi Lempinen. HJS päättää kautensa viikon päästä sunnuntaina Espoossa FC Hongan vieraana. (HäSa)

Jari Virtanen

Asiasanat

Menot