Uutiset

HJS:n junioripelaajille uusia polkuja huipulle

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran lahjakkaat junioripelaajat pääsevät jatkossa ammentamaan maineikkaan Helsingin Jalkapalloklubin junioriorganisaation valmennusoppeja. Seurat solmivat tiistaina yhteistyösopimuksen, joka täydentää HJS:n vanhojen kumppanien unkarilaisen Puskas-akatemian sekä paikallisten FC Hämeenlinnan ja Härmän yhteistyötä.

Yhteistyö mahdollistaa HJS:n parhaiden 12–15-vuotiaiden pelaajien osallistumisen HJK:n harjoituksiin, peleihin ja turnauksiin. HJK:n valmentajat puolestaan tarkkailevat 9–11-vuotiaiden ikäluokkien pelaajia HJS:n peleissä ja harjoituksissa. Myös HJS:n valmentajilla on jatkossa mahdollisuus osallistua Klubin koulutustilaisuuksiin sekä tutustua seuran päivittäiseen toimintaan harjoituksissa.

– Nyt meillä on polku avoinna huipulle. Seuramme pystyy luomaan entistä paremmat mahdollisuudet harjoitteluun, valmennukseen, harjoitusoloihin ja harjoittelun vaikuttuvuuden seurantaan. Eli pystymme tukemaan lahjakkaita pelaajia entistä tehokkaammin, kuvailee HJS:n valmennuspäällikkö Ari Seppälä.

HJS:llä on lähes jokaisessa ikäluokassa maajoukkuetason pelaajia.

– HJK-yhteistyön kautta lahjakkailla pelaajilla on mahdollisuus jatkossa pelata kovissa kansallisissa sekä kansainvälisissä peleissä. Valmentajat seuraavat pelaajia ja näin jokainen peli ja harjoitus ovat mahdollisia askeleita kohti kansallista ja kansainvälistä huippua, Seppälä sanoo.

Kunnianhimoinen visio

HJS:n moneen otteeseen palkitun juniorityön maine on levinnyt ympäri Suomea. Seuran visio olla vuonna 2016 Suomen johtava jalkapalloseura sekä huippu- että harrastetasolla on kunnianhimoinen hanke, jota HJK haluaa olla mukana tukemassa.

– Olemme jo pitempään rakentaneet tukirankaa nuorille pelaajille, jotka tähtäävät huipulle. Kävimme viime vuonna läpi mahdollisia yhteistyöseuroja ja aika pian HJS vakuutti meidät. Seuralla on hyvä maine pedantin työn tekijänä, muistuttaa HJK ry:n puheenjohtaja Kai Koskinen.

Koskinen uskoo yhteistyön myös laajenevan jatkossa.

– Meillä on seurassamme muun muassa 500 tyttöjunioria, ja sillä saralla seuroillamme saattaa olla paljon annettavaa toisillemme, Koskinen uskoo.

HJS:n puheenjohtaja Markku Ruohomäki on tyytyväinen seuransa strategia 2012 -tuloksiin. Huipulle tähtäävä jalkapallovalmennus on kuitenkin vain osa suurseuran toimintaa.

– Yhteistyösopimus HJK:n kanssa palvelee kilpajoukkueitamme, mutta haluamme tehdä hyvää nuorisotyötä edelleen myös harrastepuolella, Ruohomäki korostaa. (HäSa)

Asiasanat