Uutiset

HJS:n junnuturnauksessa pallo sai kyytiä

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran perinteinen 8-14-vuotiaiden Cumulus-turnaus palloiltiin viikonvaihteessa Pullerin kentillä.

Turnauspäällikkö Jyrki Sopenperä oli tyytyväinen koko turnauksen sujumiseen, osanottajamäärään ja säähän.

-119 joukkuetta pelasivat kahden päivän aikana yhteensä 356 ottelua 15 kentällä. Turnaus on mennyt hyvin, ei ole ollut mitään kommervenkkejä, neljättä vuotta turnauspäällikkönä toiminut Sopenperä sanoi.

Kaunis sää outo uutinen

Poikkeuksellisesti sää suosi turnausta.

-Yleensä jompanakumpana päivänä on satanut, mutta tällä kertaa ei tullut pisaraakaan vettä. Jos vettä sataa, silloin kaikkia asiatkin tahtovat helpommin harmittaa, Sopenperä arveli.

Sopenperää auttaa kokemus turnauspäällikkönä toimimisesta.

– Itselläni on aikataulu, mitä on tehtävä mihinkin mennessä. Paljon on tilaamisia ja lupien hakua, Sopenperä sanoi.

HJS:n juniorijoukkueille turnaus antaa oivan mahdollisuuden hyvään pelituntumaan. Esimerkiksi HJS:n vuonna 2000 syntyneiden E11 Manchester United pelasi viikonvaihteessa kuusi ottelua. Joukkueen pelaajat ovat Myllymäen ja Kankaantaan alueelta.

Leevi Hartikka lähellä hattutemppua

Viimeisessä ottelussaan HJS hävisi Hyvinkään Palloseuralle niukasti 3-2, vaikka joukkue kirikin hyvin. HyPS:n kolmen maalin johto kaventui Leevi Hartikan kahdella osumalla. Leevillä oli parikin avopaikkaa tasoittaa matsi ja tehdä hattutemppu, mutta hyvinkääläisten maalivahti oli asiasta eri mieltä.

-Mukava oli tehdä maaleja. Kiva turnaus, kun sai olla kavereitten kanssa, maalihai Leevi tuumasi.

-Jalkapallossa viehättää se, kun saa tehdä maaleja ja olla kavereiden kanssa. Saa pitää hauskaa. Ulkomaalaispelaajista suosikkini on Wayne Rooney ja suomalaisista Mika Väyrynen. Itselläni ei ole vielä isompia haaveita uralle, Myllymäen koulun nelosluokkalainen Leevi sanoi.

Turo Kanerva tykkää harhautella

Leevin joukkuekaveri Turo Kanerva tykkäsi myös turnauksessa pelaamisesta.

– Ihan kiva turnaus ja sai pelata paljon. Ihan hyvät fiilarit. Jalat voivat olla illalla kipeät. Silloin tuntee, että on pelannut, myös Myllymäen koulun nelosluokkalainen Turo kertoi.

-Jalkapallossa on parasta se, kun saa tehdyksi maaleja. Hauskaa on koittaa erilaisia harhautuksia. Suosikkipelaajani on Cristiano Ronaldo ja suomalaisista Jari Litmanen, Turo sanoi.

Joukkueen päävalmentaja Erno Virkki oli myös tyytyväinen turnauksen antiin.

– Hävisimme kolme peliä mahdollisimman niukasti. Pojille kuusi ottelu on sopiva urakka, vaikka he illalla ovatkin varmasti väsyneitä, Virkki sanoi.

-Tämä on minulle kolmas vuosi tämän joukkueen kuvioissa. Ensi vuonna tällä ikäluokalla ei ole enää kaupunginosajoukkuetta, kun tehdään yksi kilpajoukkue ja kaksi haastajajoukkuetta, Virkki kertoi. (HäSa)

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic