Uutiset

HJS:n Mäenpäät esillä päätösottelussa

Suomen alle 17-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue päätti EM-karsintaturnauksen Serbiassa voittoon Maltasta maalein 2–1 (1–0). Aiemmat ottelunsa Suomi oli hävinnyt Hollannille (0–2) ja Serbialle (0–1), joten loppusijoitus oli kolmas.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Niilo Mäenpää pelasi kaikissa peleissä täydet minuutit ja ampui Suomen avausmaalin päätöspelissä 16. minuutilla kuudentoista alueen takaa komeasti takakulmaan.

Kahdessa aiemmassa pelissä myös täydet minuutit pelannut Aapo Mäenpää tuli Maltaa vastaan sisään toiselle jaksolle ja Maltan 1–1-tasoitusosuman jälkeen hän pääsi läpiajoon, joka päättyi HJS-pelaajan kaatamiseen. Rangaistuspotkusta Suomen voittomaalin ampui Lucas Lingman.

Päävalmentaja Kimmo Lipposen tunnelmat olivat kaksijakoiset. Päätöspelin voitto lämmitti.

– Tämä oli todellinen taisteluvoitto ja kaikki kunnia pojille hienosta työmoraalista. Turnaus on aina hienoa päättää voittoon.

Kaikki pelinsä voittanut Hollanti oli turnauksen selkeästi kovin joukkue, mutta tappio isäntämaa Serbialle harmitti Lipposta.

– Meillä oli kaikki mahdollisuudet jopa voittoon. Ensimmäisellä puoliajalla olisimme voineet johtaa jopa kahdella, kolmella maalilla. Puolustus toimi yhtä virhettä lukuun ottamatta erinomaisesti. Hyökkäyspäässä taas se viimeinen syöttö oli se, johon moni hyvä tilanne jäi toteutumatta. (HäSa)

Asiasanat

Menot