fbpx
Uutiset

HJS:n miehet tähyävät jo Kolmoseen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten joukkueella menee lujaa jalkapallon Nelosessa. Joukkue on pelannut Tampereen piirin lohkossa 17 ottelua ja saaliina on yhtä monta voittoa.

Viime lauantaina HJS voitti Akaassa pelatussa ottelussa Toijalan Pallo -49:n ja samalla joukkue varmisti jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä nousunsa Kolmoseen.

HJS:lla on kasassa 51 pistettä hurjalla maalierolla 103–5. Eroa toisena olevaan Tampereen Pallo-Veikkojen kakkosjoukkueeseen on 11 pinnaa ja se riittää jo vähintään lohkon toiselle sijalle.

Hämeenlinnalaisten seuraava tavoite on voittaa lohkonsa. Mikään ihme ei olisi, vaikka se onnistuisi jopa puhtaalla 22 ottelun voittoputkella.

– Jo nyt meillä on takana ihan uskomaton voittoputki. Jokainen urheiluelämässä mukana ollut ymmärtää, että tällainen on harvinaista missä tahansa palloilulajissa, olipa sarjataso sitten ihan mikä hyvänsä, muistuttaa HJS-akatemian puheenjohtaja Tomi Uusitorppa.

HJS:lla on meneillään kolmen vuoden projekti, josta on pian takana ensimmäinen kolmannes. Viime syksynä perustettu seura asetti heti ensimmäiselle kaudelle kovat tavoitteet, jotka näyttävät toteutuvan korkojen kera.

– Olisi helppoa sanoa, että tämän joukkueen pitikin nousta, mutta se on tehnyt paljon enemmän. Vastuuvalmentajamme Lauri Hakasen johdolla on luotu ilmapiiri, joka on tuottanut tulosta. Vaativa valmennus ja monet ihan uudetkin toimintatavat ovat rakentaneet joukkueen, joka toimii amatööripohjalla ammattimaisesti. Alasarjoissahan pelin taso heittelee aina esimerkiksi siviilitöiden ja muiden kiireiden takia, mutta meillä homma toimii erittäin hyvin, Uusitorppa kuvailee.

Uusitorppa uskoo, että HJS olisi jo tällä kaudella taistellut Kolmosen kärkisijoista.

– Tästä on hyvä lähteä pikkuhiljaa rakentamaan ensi kautta. Tavoitteenamme on tehdä jatkossakin kovasti töitä hämeenlinnalaisen juniorijalkapalloilun hyväksi. Päävalmentajalla on jäljellä sopimusta vielä kaksi kautta ja joukkueen runkokin pysynee kasassa. Tarvittaessa voimme täydentää joukkuetta uusilla pelaajilla, jos tulijoita on ja nämä sopivat valmennuksen suunnitelmiin. Ainakin A-junioreista on kasvamassa hyviä poikia, Uusitorppa sanoo.

HJS on ollut tällä kaudella sopiva yhdistelmä kokemusta ja nuorta voimaa. Päävalmentaja Hakanen on saanut koottua jokaiseen peliin iskukykyisen joukkueen.

– Meillä on harjoituksissa mukana paljon myös A-junioreita ja se on lisännyt sykettä treeneissä. Koko rinki on myös sitoutunut tekemään töitä kovasti. Seuramme on vastaavasti luodut pienillä resursseilla pelaajille hyvät arkiolot.

– Sarjassa olemme edenneet peli kerrallaan nöyrin mielin. Pelkillä visioilla emme ole kuitenkaan voittoja saavuttaneet, Hakanen nauraa.

HJS pelaa seuraavan ottelunsa Nelosessa Pullerin tekonurmikentällä tänään perjantaina kello 19.30. Joukkue kohtaa ylöjärveläisen FC Teivon. HäSa

Asiasanat

Menot