Uutiset

HJS:n naiset nousivat neljä sijaa

Jalkapallon naisten Ykkösen A-lohkossa taistelu ylemmän jatkosarjan paikoista on jopa harvinaisen tiukkaa.

HJK:n talenttijoukkue Klubi on karannut muilta ja jo varmistanut paikkansa jatkosarjassa. Sen jälkeen on tasaista: kuusi joukkuetta on kolmen pisteen sisällä. Puolet niistä päättää kauden ylemmässä jatkosarjassa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuralla on nyt yläsarjan paikka omissa käsissä. HJS lähti sunnuntain kotiotteluunsa lohkon seitsemäntenä. Pelin jälkeen se oli taulukossa jo kolmas. HJS nappasi kolmen pinnan potin sarjassa toisena olevaa lahtelaista FC Kuusysiä vastaan, eikä eroa lahtelaisiinkaan ole enää kuin piste.

Jäljellä on vielä kolme ottelua. HJS pelaa seuraavaksi vieraissa Klubia ja Turun Weikkoja vastaan. Se päättää runkosarjan Kaurialassa 6. elokuuta, jolloin vastustajaksi tulee Turun Pyrkivä.

-Hyvä voitto. Pisteet olivat tärkeät, kun sarja on niin tiukka, sanoi joukkueeseensa tyytyväinen HJS:n valmentaja Juha Jakobsson.

-Meillä on hyvä henki päällä viime peleissä. Joukkue on taistellut hyvin, valmentaja jatkoi.

HJS loi maalipaikkoja jo ensimmäisellä jaksolla solkenaan, mutta viimeistely ontui. Toisaalta sunnuntaisenkaan perusteella ei ole ihme, että joukkue on tehnyt lohkossaan eniten maaleja (32). Niin hyökkäysvoimainen joukkue HJS on.

Kuusysi ei kenttätapahtumissa jäänyt yhtään jälkeen, päinvastoin. Silti se pääsi tilanteisiin harvemmin kuin kotijoukkue. Niin vain lahtelaiset menivät kuitenkin ensi jaksolla johtoon, kun joukkueensa keskikentän sielu Maria Ruponen laukoi pallon 25 metristä tarkasti alanurkkaan.


Kuossarin oivallus

HJS tuli tasoihin ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla. Maalin saa ottaa kontolleen Kuusysin maalivahti Terhi Kulju. Toisaalta se oli myös Jenni Kuossarin hieno oivallus ja opetus aikaa pelanneelle molarille.

Kulju piti palloa jaloissaan rankkarialueen kulmassa pitkään. Kun HJS antoi hänelle sitten vähän painetta, hän potkaisi pallon keskialueelle ja suoraan Kuossarille, joka laukoi pallon puolikentästä verkkoon. Kulju ei ehtinyt enää pallon tielle.

-Maalivahti piti kauan palloa. Sitten se tuli yht´äkkiä minulle. Tiesin, että maali on tyhjänä, lauoin ja toivoin, että sinne menee, Kuossari selvitti taidokasta osumaansa.


Norrena teki voittomaalin

Toisella jaksolla HJS löysi jo tehonsa, vaikkka hukkasi vielä pari huippupaikkaa ennen johtomaalia. Sen teki Linda Norrena, jolle maali oli kauden seitsemäs. Loppunumerot sinetöi Senja Kyöstilä nätisti parin harhautuksen jälkeen.

Kuusysi haki vielä kavennusta, mutta ei ollut oikeastaan edes kovin lähellä maalia. Kotijoukkueen maalivahti Veera Kaarela oli itse varmuus ja puolustuksen turvaksi tullut joukkueen maalitykki Suvi Saalimo katkoi vastustajan yritykset huolella.

-Taisteluvoitto. Tämä oli hyvä taistelu koko joukkueelta. Lohkon neljän parhaan joukkoon aiomme mennä, Kuossari vakuutti.

HJS on kuntopuntarissa ihan kärkeä. Joukkue hävisi neljä ensimmäistä peliään niukasti, mutta sen jälkeen on löytynyt voittava vire. Etenkin hämeenlinnalaisten hyökkäyspeli on parhaimmillaan suoraviivaista ja vahvaa. Puolustuspelikin on kohentunut kauden mittaan.

Kotijoukkueen keskikentällä kapteeni Elina Hämäläinen uurasti vahvasti kahteen suuntaan niin kuin Saalimokin. Linda Norrena on yksi sarjan parhaista pelaajista. Hän on aina vaarallinen pallollisena. Myös Senja Kyöstilä pelasi jälleen mainion ottelun ketään muuta unohtamatta. (HäSa)