Uutiset

HJS:n naisten cup-taival päättyi jatkoaikatappioon

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran naisten joukkue selvisi kahdeksan parhaan joukkoon naisten Suomen cupissa, mutta tiistaina Kaurialassa vieraillut vaasalainen FC Sport tyrmäsi hämeenlinnalaisten haaveet neljän parhaan joukkoon pääsystä. Se tarvitsi siihen kuitenkin jatkoajan, jolla joukkue tekikin neljä maalia. Näin loppunumeroiksi jäivät Kaurialassa vieraiden 6-2 voitto.

HJS aloitti pelin vauhdikkaasti. Ainoastaan neljäkymmentä sekuntia ehti kulua, kun kotijoukkue meni johtoon. Suvi Saalimo keskitti laidalta ja Jenni Kuossari laukoi pallon vastustajan maaliin. Sen jälkeen ote siirtyi vieraille. Vartin pelin jälkeen erotuomari Johanna Toropainen näki maalivahti Jenni Wiklundin rikkoneen rangaistusalueella. Tuomiona rangaistuspotku, Wiklundille punainen kortti ja passitus pukusuojaan. Rangaistuspotkusta Costa Ricasta kotoisin oleva Katherine Alvarado laukoi pallon ohi maaliin tulleen Veera Kaarelan.

– Oli aika rankka tuomio, sanoi HJS:n valmentaja Juha Jakobsson.

FC Sport siirtyi vielä avausjaksolla johtoon, kun Sanna Keromaa siirsi pallon maaliin.

Paavola tasoitti
Toisella jaksolla vajaalla pelannut kotijoukkue onnistui tasoittamaan, kun Taru Paavolan laukaus painui ohi maalivahti Funsho Alaken.. Tuuletus ja paita pois sekä erotuomarilta varoitus Paavolalle. Molemmilla oli omat tilaisuutensa ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla. Varsinkin kotijoukkueen maalissa pelannut Veera Kaarela esti torjunnoillaan vaasalaisten voiton jo peliajalla.

Jatkoajalla Katherine Alvarado karkasi ja vaasalaiset siirtyivät johtoon. Nigerialainen Grace Adisa laukoi paitsion jälkeen FC Sportin kahden maalin johtoon. Siihen lopahti emäntien peli ja Satu Karppinen ja Tuija-Leena Känsäkangas viimeistelivät vieraiden viidennen ja kuudennen maalin.

– Harmittaa. Kaikki oli käden ulottuvilla. Jos olisimme päässeet tasalukuisina pelaamaan, niin olisimme varmasti taistelleet voitosta. Lopputulos oli sitä, mitä se oli, sanoi Jakobsson.

Ykkönen jatkuu sunnuntaina
FC Sport pelaa myös naisten Ykkösessä, mutta sen pohjoislohkossa. Siellä joukkue on viidentenä, kun taas HJS on oman lohkonsa kolmantena. Sunnuntaina HJS jatkaa Kaurialassa Ykkösen pelejä Kuusysiä vastaan. (HäSa)

Erkki Virtanen