Uutiset

HJS:n palkintosade jatkuu

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran vuosi on ollut täynnä kunnianosoituksia. Kesäkuussa Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n hallitus valitsi seuran Vuoden 2011 Grassroots seuraksi Euroopassa ja lauantai-iltana oli taas juhlan paikka. Nuori Suomi ja Lemminkäinen valitsivat HJS:n vuoden 2011 parhaaksi sinettiseuraksi.

-Onhan tämä ihan mahtavaa, sitä ei voi kieltää. Fiilingit ovat huipussaan. Tämä on arvostusta omalle työlleni ja koko seuran työlle. Hyvä, että muut ovat huomanneet seuramme hyvän toiminnan, kiittelee Hämeenlinnan Jalkapalloseuran puheenjohtaja Jukka Rantanen, joka oli vastaanottamassa 5 000 euron tunnustusta yhdessä seuran fair play vastaavan Pasi Katajiston kanssa.

Vuoden 2011 muut sinettiseurafinalistit olivat järvenpääläinen tanssiseura Cavalier ja sipoolainen salibandyseura Ådalens Idrottsföreningen. Rantanen arvostaa palkintoa korkealle juuri siitäkin syystä, ettei kilpailussa ollut mukana pelkästään yhden lajin seuroja.

-Tunnustus jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Nuoren Suomen sinettiseuratoiminnassa on mukana kymmeniä seuroja kaikista lajeista. Kun jalkapalloseura, ja vielä meidät, valitaan ihan ensimmäisenä vuonna voittajaksi, niin onhan se ihan mahtava homma, puheenjohtaja sanoo.

Huipulla pysyminen vaatii töitä

Kaksi arvokasta kunnianosoitusta antaa HJS:lle potkua tulevaisuuteen. Rantanen kuitenkin muistuttaa, että huipulla pysyminen vaatii entistä enemmän töitä kaikilta seuralaisilta.

-Nyt työ vasta alkaa. Meitä seurataan jatkossa varmasti kaksin verroin tarkemmin. Työn laadun pitää olla entistä parempaa, että pysymme huipulla. Nyt ei sovi jäädä lepäämään laakereilleen. Nautimme tämän hetken, mutta seuraavan kauden alussa pitää olla taas uudet eväät mukana, jolla hommaa viedään eteenpäin, hän sanoo.

Yli tuhat pelaajaa

Vuodesta 2002 ainettiseurana olleessa HJS:ssa on tällä hetkellä mukana reilu tuhat lasta ja nuorta, ja sen lisäksi noin 250 vapaaehtoista toimijaa.

-Olemme ylpeitä seuramme erinomaisesta toiminnan suunnittelusta. Se luo luottamusta, joka näkyy harrastajamäärien rajuna kasvuna sekä pelaajien taitotason kehittymisessä. Seurassamme voi sekä harrastaa jalkapalloa että tähdätä huippujalkapalloilijaksi, Rantanen kiteyttää.

Joukkueita HJS:ssa on yli 30 kaikissa ikäluokista aina 8-vuotiaista 19-vuotiaisiin asti. Nuoremmille harrastajille HJS tarjoaa naperofutista, jota Rantanen pitää koko seuran toiminnan kivijalkana.

-Koko toiminta pohjaa ja perustaa naperofutikseen, joka on hyvin organisoitua ja ohjattua. Lapset ovat naperotoiminnassa ensin mukana kahdesta kolmeen vuotta, jonka jälkeen he tulevat mukaan juniorimyllyymme. Siellä ei lähdetä ihan alkeista liikkeelle, vaan he ovat jo oppineet osaksi seuratoimintaamme, puheenjohtaja valottaa.

Tyttöfutis on HJS:ssa isossa osassa. Seuran tuhannesta pelaajasta noin neljäsosa (250-300) on tyttöjä.

-Tyttöpuoli on kasvava. Saamme jopa naperotoimintaan omia tyttöjoukkueita. Se on hieno homma, mutta kasvunvaraakin on, Rantanen kertoo.

Lisää tilaa

Hämeenlinnalaisen jalkapallon suurimpia ongelmia on tilanpuute. Pullerin Säästöpankki-areena on hyvä halli, mutta auttamatta liian pieni HJS:n ja muiden seurojen joukkueille. Kesällä ongelmaa ei ole.

-Meidän toimintamme vaatii ympärivuotista harjoittelua, koska lapset ja nuoret haluavat sitä. Kesällä meillä on Pullerilla älyttömän hyvät olot. Siellä on tilaa. Esimerkiksi torstaina meillä on viisi kenttää käytössä puoli viidestä kuuteen. Kentillä on silloin yli 130 pelaajaa, mutta talvella heidät pitää änkeä yhdelle kentälle. Kuudesta eteenpäin pelaajia on vielä enemmän. Liian pienet tilat alkavat jo häiritä laadukasta toimintaa, Rantanen konkretisoi.

HJS toivoo, että Pullerille saataisiin vihdoin lämmitettävä tekonurmi.

-Olemme odotelleet lämmitettävää tekonurmea ympärivuotiseen käyttöön kuin kuuta nousevaa. Se olisi meille todella passeli. (HäSa)