Uutiset

HJS:n pojat mukana Juventuksen kaadossa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran D-junioreiden akatemiajoukkueen Miika Paussu, 12, ja Lauri Kesti, 11, pääsevät kehaisemaan melkoisella saavutuksella. Pojat olivat nimittäin mukana Helsingin Jalkapalloklubin vuonna 2002 syntyneiden joukkueessa, joka kukisti viikonvaihteessa San Pellegrinossa Italiassa maineikkaan Juventuksen juniorijoukkueen. Juventuksen kohtaaminen tarjoutui HJK:lle mittavassa kansainvälisessä Coppa Angelo Quarenghi -turnauksessa.

Klubi onnistui voittamaan Juventuksen, vaikka ottelun alku ei luvannut hyvää.

– Olimme jo tappiolla 1–0, mutta onnistuimme nousemaan vielä voittoon. Se oli kyllä todella hieno kokemus, muistelee Miika.

HJS:n akatemiakaksikko on ollut HJK:n ringissä tammikuusta alkaen. Pelaajavaihto on osa HJS:n ja HJK:n seurayhteistyötä.

– Käymme HJK:n treeneissä kerran viikossa ja olemme pelanneet jo useamman pelinkin seuran D-junnujen joukkueessa. Minä olin mukana myös joukkueessa, joka pelasi Pietarin turnauksessa viikko ennen Italian matkaa. Myös Helsinki-cupissa olimme mukana, Miika muistelee.

HJK kohtasi Italiassa viisi joukkuetta.

– Kovin porukka oli toinen italialainen huippujoukkue FC Internazionale, jolle hävisimme kuitenkin vain niukasti 2–1. Tempo kaikissa peleissä oli todella kova, mutta ihan hyvin me selvisimme, Lauri nauraa.

Paussu ja Kesti pelaavat HJS:n D-nuorten akatemiajoukkueessa alueliigaa. Paussu on keskikenttämies, mutta HJK:n paidassa Italiassa juniori viiletti myös laidassa ja kärkenä. Kesti on puolestaan toppari.

– Opimme viiden päivän reissulla taas paljon uutta, ja meillä oli myös mukavia treenejä. Voitimme vain yhden joukkueen, mutta ei se jäänyt yhtään harmittamaan, Lauri pohtii.

Myös HJK:n harjoitukset ovat olleet junioreille antoisia.

– Meno treeneissä on aika kovaa, ja kaikki pelaajat ovat jo aika hyviä. Olemme pärjänneet porukassa ihan hyvin ja kai vähän kehittyneetkin, uskoo Miika.

”Italiassa pasta uppoaa poikiin”

HJK:n D-poikien joukkueessa oli Italian reissulla 15 poikaa. Joukkuetta valmentaa hämeenlinnalaisillekin futiksen ystäville tuttu Juska Savolainen, joka pelasi FC Hämeenlinnan liigamiehistössä kaudella 2004. Valmentajana mies häärii kolmatta kauttaan.

Myös Savolaisen mielestä HJK:n Italian matka oli antoisa reissu.

– Saimme tuntumaa juniorijalkapalloiluun huipulla. Ja senkin näimme, että Italiassa pasta uppoaa poikiin hyvin. Vastustajien pelaajat olivat nimittäin aika kookkaita 12-vuotiaita, Savolainen sanoo.

Savolaisen valmentama HJK:n joukkue pelaa D-junioreiden Etelä–Länsi-liigaa. Tässä sarjassa joukkueella on edessään vielä monta peliä.

– Olemme osallistuneet useampaankin turnaukseen tällä kaudella. Nyt pitää taas keskittyä sarjapeleihin. Myös Hämeenlinnan pojat ovat loppukauden oman joukkueensa mukana. Yhteistyö HJS:n kanssa on alkanut kuitenkin erittäin hyvin, Savolainen kehuu. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic