fbpx
Uutiset

HJS:sta Sami Hyypiä -akatemian yhteistyöseura

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran D-junioreiden harjoituksissa on kova tohina. Nuoret futiksen harrastajat eivät kuitenkaan säntäile pallon perässä miten sattuu. Viime vuosina useaan otteeseen palkitun HJS:n juniorivalmennus on hyvin suunniteltu, ja uusia tuulia on luvassa jälleen elokuun alussa, jolloin seurassa käynnistyy kaksivuotinen yhteistyö Sami Hyypiä -akatemian kanssa.

HJS:n pääsy SHA:n yhteistyöseuraksi oli hämeenlinnalaiselle junnufutikselle iloinen uutinen. Yhteistyö tarjoaa muun muassa lajitestejä, joita verrataan pelaajien omien testitulosten lisäksi myös viitearvoihin. Luvassa on myös koulutusohjelmia valmentajille ja junioreiden vanhemmille, sekä netissä toimiva valmennuksen seurantajärjestelmä.

HJS:n valmennuspäällikkö Ari Seppälä pitää 10–13-vuotiaille futaajille laadittua valmennuspakettia erinomaisena lisänä arkisen valmennuksen rinnalla.

– Pääsemme seuraamaan muun muassa harjoittelun vaikutusta aivan uudella tavalla kaksi kertaa vuodessa Eerikkilän urheiluopistolla järjestettävissä testeissä. Pelaajat saavat suoran palautteen, jossa kehitystä voidaan seurata sentteinä ja sekunteina videolta. Kaksi vuotta toiminut akatemia on kerännyt eri ikäluokissa testitulosten viitearvoja muun muassa pallonkuljetuksissa, joita voimme verrata omiin tuloksiimme. Tämän jälkeen tiedämme, mitä pitää saavuttaa yltääkseen kansainväliselle tasolle, ja suunnittelemme harjoittelun sen mukaan, Seppälä kertoo.

Vanhempien …tuki tärkeää

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran riveissä on paljon hyvin motivoituneita junioripelaajia. Vanhemmat eivät kuitenkaan ole aina selvillä jälkikasvunsa taidoista.

– Meillä on monta lahjakasta pelaajaa, jotka haluaisivat olla kentällä yötä päivää. lahjakasta pelaajaa, jotka haluaisivat olla kentällä yötä päivää. Sami Hyypiä -akatemialla on tärkeää kerrottavaa tällaisten lasten isille ja äidille. Vanhempien tuki on nimittäin erittäin tärkeää nuorille urheilijoille. Toisaalta meillä on nyt tarjota myös selkeitä viestejä sellaisille vanhemmille, joiden lapset käyvät harjoituksissa enemmänkin aikuisten toivomuksesta. SHA tarjoaa paljon myös seuran valmennuspäällikölle – jatkossa tiedän entistä paremmin, mikä on roolini seurassa, jossa joukkueiden valmennuksessa on pääosin oman toimen ohella toimivia valmentajia, Seppälä muistuttaa.

Seppälä toivoo Sami Hyypiä -akatemian oppeja ammennettavan jatkossa kaikissa HJS:n joukkueissa.

– Toivottavasti pääsemme toteuttamaan ohjelmia sovellettuna laajemmin muissakin ikäluokissa, Seppälä pohtii.

HJS:lla riittää myös haasteita toteuttaessaan akatemian ohjelmia.

– Hyypiän akatemian tavoitteena on kehittää 3–5 vuoden aikana Euroopan tehokkain tapa kehittää pelaajia, valmentajia ja seuroja. On todella hienoa olla mukana näin kunnianhimoisessa hankkeessa. Tähtäämme tavoitteeseen kovalla työnteolla. Esimerkiksi Dakatemiallamme (12–13-vuotiaat D-juniorit) on kuusi yhteistä harjoitusta ja yksi peli viikossa, Seppälä kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Menot