Uutiset

HlHS ja AAH jälleen mitalitavoittein SM-kisoihin

Talven viimeiset maastohiihdon ja ampumahiihdon SM-kilpailut sivakoidaan viikonvaihteessa Taivalkoskella ja Rovaniemellä.

Hämeenlinnan Hiihtoseurasta menestystä tavoittelevat Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen. Taivalkoskella perjantaina ohjelmassa on parisprintti, jossa Mononen ja Hakala kuuluvat mitalisuosikkeihin.

– Mitalit mielessä mennään kisoihin. Henkilökohtainen kulta vielä puuttuu, joten sen metsästys tietysti jatkuu. Ja parisprintistä meillä on yksi hopea ja kolme pronssia. Mitalikannassa yritetään pysyä, Mononen linjaa.

Lauantaina hiihdetään perinteisellä tyylillä prologit, joiden perusteella sunnuntaina lähdetään takaa-ajokilpailuihin (M15/N10km) vapaalla tyylillä.

– Parisprintissä on monta tasaista joukkuetta. Lauantaina on vähän harvinaisempi matka, mutta uskon sen sopivan minulle. Sunnuntain taktiikan ratkaisee sitten lähtöasetelma, Hakala pohtii.

– Minulla tavoitteet on kymppisakkiin. Tykkään Taivalkosken laduista ja molemmat matkat sopivat hyvin, Kainulainen puolestaan ennakoi.

Ahveniston Ampumahiihtäjiltä on Ounasvaaralla matkassa kolmisenkymmentä urheilijaa ja aiempien vuosien tapaan mitalisadetta lienee odotettavissa.

Kisat avataan perjantaina yleisten sarjojen viesteillä.  AAH:n naisilla on alla kulta- ja miehillä hopeaputki edellisiltä vuosilta.

– Tänä vuonna tulee tiukka viestikisa, sillä mukana on useita vahvoja joukkueita. Mutta voittoa lähdetään puolustamaan. Kauden viimeisiin kisoihin lähetään laittamaan kaikki peliin, Erika Jänkä lupaa.

Lauantaina on pikamatkat ja sunnuntaina yleisten sarjojen yhteislähdöt sekä nuorten viestit.

– Tavoitteena on mitali joka päivältä. Lauantaina hiihdän omassa sarjassa (N21) ja sunnuntaina yhteislähdössä, kertoo Oslon MM-joukkueessa mukana ollut Auli Kiskola.

AAH:n miehistä Matti Hakala ja Mikael Koivunen ovat kilpailleet myös tällä kaudella maailmancupissa.

– Kuukauteen ei ole tullut kilpailuja, joten kunto on vähän arvoitus. Mutta kulta on joka matkalla tavoitteena, Hakala painottaa.

– Lähetään kiusaamaan vanhempia äijiä ja katotaan mihin se riittää, toivottavasti kärkipään sijoihin, Koivunen tuumaa.

Oman lisänsä kisaviikonloppuun tuo ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, joka on ilmoittanut hiihtävänsä perjantaina viestikilpailun Rovaniemellä ja matkustavansa lauantaiksi SM-hiihtoihin Taivalkoskelle testaamaan kuntoaan maastohiihtäjien kanssa. HäSa

Asiasanat