Uutiset

HlHS:n edustuslykkijöillä hyvä harjoituskausi

Hämeenlinnan Hiihtoseuran edustusurheilijat avaavat kilpailukautensa Vuokatin Suomen cupissa marraskuun alussa. Laura Monosen, Maija Hakalan ja Anni Kainulaisen tiivis kilpailukausi alkaa sprintillä ja viestikisalla. Viestikisoissa urheilijat menestyivät mainiosti myös viime kaudella. Saaliina oli muun muassa Suomen mestaruus ja cupin voitto.

Henkilökohtaisilla matkoilla kolmikon kausi ei kuitenkaan sujunut lähellekään suunnitelmien mukaan. Mononen myöntää, että uuden kauden suunnittelu oli keväällä vaikeaa.

– Sairastelut varjostivat koko kautta. Kilpailukauden aikana ei ollut myöskään riittävästi malttia odotella kunnon palautumista, sillä hiihto on tuloskeskeistä, kovaa urheilua, jossa vain saavutukset ratkaisevat.

– Kaudesta jäi kuitenkin Jyväskylän viestimenestyksen ja kohtuullisen 20 kilometrin kisan sijoituksen (neljäs) jälkeen sen verran hyvä maku, että nyt lähdetään uuteen kauteen taas uudella innolla, Mononen sanoo.

Myös Maija Hakalle jäi petrattavaa viime kaudesta.

– Henkilökohtaisesti kausi oli pettymys, mutta totta kai viestimenestys oli hieno asia meille ja koko seuralle, Hakala pohtii.

Monosella ja Hakalalla on takanaan hyvin sujunut kesän harjoitusjakso. Kaksikko muistuttaa, että edessä on kuitenkin vielä tärkeä treenijakso ennen kisakautta.

– Kaikki on sujunut erittäin hyvin. Toivottavasti harjoittelu sujuu nousujohteisesti kauden alkuun saakka. Lumillakin olen jo käynyt Vuokatin hiihtoputkessa ja Norjassa. Nyt pitää vain laatia järkevä kisasuunnitelma, Mononen muistuttaa.

HlHS:n hiihtäjistä Anni Kainulainen on ainoa, joka on kokenut kovia kauden alla. Hän nimittäin puuttui seuran keskiviikkoisesta tiedotustilaisuudesta solisluun murtuman takia. Hän loukkaantui maastopyöräilyssä.

Oloksella tärkeät kisat

Maastohiihdon kansainvälisen kauden huipennus on helmikuussa käytävät Falunin MM-kisat. Suomalaiset antavat näyttöjä MM-laduille Oloksen kisoissa jo marraskuun puolessa välissä.

– Ne ovat ne maailman tärkeimmät kisat. Rukan maailmancupissakin on tosin vielä mahdollisuuksia antaa näyttöjä, mutta kyllä kovaa pitäisi mennä heti alkukaudesta. Kisa on kovaa, sillä normaalimatkoille on maailmancupissakin jaossa vain viisi paikkaa, Mononen sanoo.

Maailmancupin kisoihin voi ponnistaa tänäkin talvena myös Skandinavian cupin kisoista.

– Viime kauden cupin voittaja saa paikan ensimmäisiin maailmancupin kisoihin. Ensimmäisten Skandinavian cupin kisojen johtaja saa puolestaan paikan aina seuraavalle maailmancupin periodille, Hakala selvittää.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran värit olivat hyvin edustettuina viime talven kisaladuilla. Hämeen piirin paras hiihtoseura ylsi koko maan seurarankingissa 10:nneksi.

SM-kisoissa Hakala ja Mononen saivat viestikullan lisäksi pronssia parisprintissä. Unohtaa ei sovi kauden päätteeksi HlHS:lle luovutettua Marja-Liisan pokaalia, jonka pokkaa SM-kisojen 20 kilometrin kisan paras seura.

Edustushiihtäjien hyvät esitykset innostavat myös nuoria sivakoijia. Uutena hiihtäjänä seuran riveissä alkavalla kaudella kilpailee janakkalalainen Ester Vuorio, joka on Hopeasompa-kisojen kulta- ja hopeamitalisti. HlHS:n uuden nuorisopäällikön Kai Samelinin valmentama Vuorio kilpailee alkavalla kaudella 16-vuotiaiden sarjassa.

Nuorisopäällikkö Samelin laskeskelee HlHS:n toiminnassa olevan mukana jo noin 70 eri-ikäistä junioria.

– Nyt meillä on myös poikien puolella selvästi imua. Yhteisissä treeneissä meillä on kolme ikätasoa ja vielä eri tasoryhmät. Tavoitteenamme on yltää mitaleille Hopeasompa-viesteissä ja saavuttaa hyviä sijoituksia myös henkilökohtaisilla matkoilla, Samelin suunnittelee.

90-vuotisjuhlat Aulangolla

HlHS täyttää joulukuussa kunnioitettavat 90 vuotta. Seura juhlii historiaansa lokakuun 10. päivänä Aulangon hotellissa.

– Tulevaisuuteen tähyämme kasvattamalla uusia omia hiihtäjiä kilpaladuille. Nykyiset huippumme on keihäänkärki, mutta tavoitteena on luoda toimiva jatkumo kilpahiihtoon, kaavailee HlHS:n varapuheenjohtaja Jyrki Nurminen.

Seuran tukikohta kilpailukaudella on Ahveniston moottorirata. Loistavissa oloissa seura isännöi ensi talvena Hämeenlinnan hiihtojen (7.3.) lisäksi Hämeen maakuntaviestiä (6.1.). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic