Uutiset

HlHS:n kaksikko pronssivauhdissa pariviestissä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran kaksikko Maija Hakala–Laura Mononen ylsi Taivalkoskella perjantaina alkaneiden SM-hiihtojen pariviestissä hyvinkin tuttuun sijoitukseen.

Hakala ja Mononen lähtivät Taivalkoskelta majapaikkaansa Syötteelle pronssimitalisteina. SM-kisojen pariviestin pronssi oli heille jo neljäs. Hopeaa Hakala ja Mononen ovat saavuttaneet pariviestissä kerran, mutta kulta on jäänyt haaveeksi.

– Pikkuisen harmittaa, koska nyt kulta oli kerrankin lähellä, mietti HlHS:n viestin avaaja Hakala.

– Onneksi saimme sentään mitalin. Ei sekään ollut mikään itsestään selvyys, sillä viivalla oli kuusi tasaista joukkuetta. Tiesimme, että mitalikin edellyttää hyvää hiihtoa, Hakala jatkoi.

Kainuun Hiihtoseuran vasta 16-vuotias Anita Korva ja kokenut Anne Kyllönen juhlivat pariviestin mestaruutta. Vuokatti Ski Team Kainuun Susanna Saapunki ja Katri Lylynperä ottivat hopeaa.

Mitalikolmikko erottautui jo hyvässä ajoin muista, mutta ratkaisu jäi viimeiselle osuudelle. Kyllösen riuhtaisuun eivät Lylynperä ja Mononen pystyneet vastaamaan. Loppusuoran kiritaistossa Mononen joutui antautumaan myös Lylynperällä.

– Minähän sössin tämän homman. Olisi pitänyt tehdä ratkaisu aikaisemmin. Loppusuoralla minulla ei ole Annea (Kyllönen) vastaan jakoa, Mononen harmitteli.

Hän myönsi, ettei Kyllöstä olisi hevin pystytty jättämään aikaisemminkaan.

– Kyllä kulta olisi ollut vaikea voittaa.

Mestaruudesta HlHS jäi vain reilut kolme sekuntia ja hopeasta puolitoista sekuntia. Neljänneksi tullut Vieremän hävisi pronssijoukkueelle jo yli 15 sekuntia.

Anita Korva oli perjantain yllättäjä. Hän hiihti omat osuutensa mainiosti ja toi joukkueensa Viestin kärkiporukassa Kyllöselle omilta osuuksiltaan.

Korva on suomalaisen naishiihdon tulevia toivoja. Hän voitti kauden hopeasompakisoissa kolme kultaa ja yhden hopean. Harva kuitenkin uskoi, että juniorityttö pystyy aikanaisten kansallisen kärkiporukan vauhtiin pariviestissä.

– Anita on hiihtänyt hyviä kisoja ja hiihti nytkin erittäin hyvin. Ja Annehan on tosi kova sprintissä. Kyllä Kainuu oli yksi tämän viestin suosikeista, Hakala arvioi.

Omaan hiihtoonsa hän oli kohtalaisen tyytyväinen.

– Ensimmäisellä osuudella ensimmäisessä nousussa ja sen jälkeisessä laskussa oli vähän ahdasta ja pientä kolhimistakin oli. Siinä oli tärkeintä pitää maltti ja välineet ehjinä. Toisella osuudellani pistin ehkä vähän liikaa peliin. Olisi pitänyt malttaa ja jättää energioita kolmannelle osuudelleni.

Hakala tuli kuitenkin vaihtoon aina ensimmäisenä, tosin samassa porukassa olivat Kainuu ja Vuokatti.

Monosen kausi on ollut pitkä ja menestyksekäs.

– Pari viikkoa on ollut väliä maailmancupin päätöksestä – raskaasta Kanadan turneesta ja matkustelusta. Uudelleen piti viritellä näihin SM-kisoihin. Henkisesti en ainakaan tunne nyt väsymystä. Viime kaudella olin maailmancupin jälkeen enemmän väsynyt, hän arvioi.

Taivalkosken SM-kisat jatkuvat lauantaina reilun 3,5 km:n perinteisen tyylin prologilla ja huipentuvat sunnuntaina vapaan kisoihin.

– Lähden yrittämään niin paljon kuin rahkeissa on varaa. Katsotaan, mihin se riittää. Hyvä kuitenkin, kun sain perjantaina kovan hiihdon alle. Mitaleista lähden aina hiihtämään. En ole neljänteen sijaan tyytyväinen, Mononen painotti.

Asiasanat