Uutiset

HlHS:n naiskolmikko Salpausselälle

Maastohiihdon maailman cup jatkuu ensi viikonloppuna Lahdessa ja Suomen Hiihtoliitto julkisti maanantaina joukkuevalinnat Salpausselän kisoihin.

Hämeenlinnan Hiihtoseura on hyvin edustettuna, sillä naisryhmään nimettiin Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen.

Maajoukkuepaikkojen lisäksi Suomi saa nimetä kansallisen ryhmän ja näin naisille paikkoja on yhteensä 15 sekä lauantain vapaan tyylin sprinttiin että sunnuntain perinteisen tyylin kympille.

Mononen ja Hakala nimettiin molempiin kilpailuihin ja Kainulainen sai paikan sunnuntain normaalimatkalle. Valkeakosken Hakan Vesa Kallio sai varapaikan miesten sprinttikisaan.

Laura Mononen kuuluu A-maajoukkueeseen ja hän oli mukana Falunin MM-hiihdoissa, joissa ainoaksi kisamatkaksi jäi vapaan tyylin kymppi. Lauantaina hän ehti jo hiihtämään Haminassa kansallisissa kisoissa, kun paikkaa MM-kisojen päätösmatkalle ei tullut.

– MM-kisat olivat päätavoite ja rennolla fiiliksellä lähden loppukauden kisoihin. Lahdessa sunnuntain normaalimatka on pääkisani ja tavoitteena on hyvä hiihto. Tuleva viikonloppu ratkaisee, ketkä lähtevät Norjan maailman cup-osakilpailuihin, Mononen kertoi.

– Terveystilanteeni on hyvä ja nykykunnon näkee, kun pääsee hiihtämään taas kunnon kalustolla. Falunin yksi kisa ja Haminan kilpailu eivät antaneet oikein kuvaa siitä, missä nyt mennään. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic