Uutiset

HlHS:n nuoret lykkivät ylämäkiä soramontulla

Hämeenlinnan Hiihtoseuran junioreilla on ollut hauskaa harjoituksissaan tänä syksynä. Potkua talven kilpaladuille nuorten ryhmä on hankkinut muun muassa harjoittelemalla kuivahiihtoa soramontulla Parolassa. Sen verran tiuhaan tahtiin sukset ja sauvat ovat viuhuneet, että ainakin jokunen koiranulkoiluttaja on jo saanut makeat naurut.

– Kuivahiihto on ollut hiihtäjien kesäharjoitusten ohjelmissa jo aika pitkään. Meillä tämä on kuitenkin vielä uutta ja herättää taatusti myös hilpeyttä, myöntää HlHS:n valmentaja Kai Samelin.

Varsinkin HlHS:n urheilijoille soramontun rinteiden kiipeily on kuitenkin hyödyllistä puuhaa.

– Talvella harjoittelemme nimittäin enimmäkseen Ahveniston moottoriradalla, joka vastaa profiililtaan hieman soramonttuja. Me tavallaan simuloimme tällä voima- ja tehoharjoituksella Apparan rinteiden kipuamista. Hiihtäjille tämä on kovaa hommaa, mutta voitelijoille helppoa, nauraa Samelin.

HlHS:lla riittää haasteita talven kisaladuilla. Seuran menestyneet edustushiihtäjät Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen tavoittelevat jälleen kärkisijoja kotimaan henkilökohtaisissa kisoissa ja viestimatkoilla. Maajoukkuehiihtäjä Monosen johdolla hyviä sijoituksia jahdataan myös kansainvälisillä laduilla.

– Kolmikko on kuulemma päässyt harjoittelemaan ihan hyvin. Aiempien vuosien tapaan naiset ovat valmistautuneet kauteen omien valmentajiensa johdolla, mutta piakkoin taas kuulemme heistäkin enemmän, lupaa HlHS:n sihteeri Laura Kaukokari.

HlHS:lla on myös Hiihtoliiton nuorten valmennusryhmissä viisi urheilijaa. Ester Vuorio, Matias Lautamäki, Lauri Vähävihu, Kaisa Keränen ja kesällä Viialan Viristä Hämeenlinnaan siirtynyt Josefiina Latvanen ovat HlHS:n kovimmat lykkijät junnusarjoissa.

Latvanen, 17, kilpailee alkavalla kaudella 18-vuotiaiden sarjassa. Hän asuu Viialassa ja opiskelee toisella luokalla Sammon keskuslukiossa Tampereella.

Viime talvena Latvanen ylsi yhdeksänneksi N17-sarjassa perinteisen tyyliin 15 kilometrin SM-kisassa Valkeakoskella. Hopeasompakisoissa hän on yltänyt Viialan viestijoukkueessa pronssille N16-sarjassa.

Hiihtoseuran junioritoiminnassa on mukana nelisenkymmentä nuorta hiihtäjää. Myös seuran puheenjohtaja Ari-Pekka Lassila odottelee hyviä tuloksia talven laduilta.

– Olemme saaneet uusia harrastajia mukavasti nyt myös 7–11-vuotiaiden sarjoihin. Kesäharjoitukset ovat sujuneet ihan suunnitelmien mukaan. Terveenäkin ovat hiihtäjämme saaneet valmistautua kauteen, kertoo HlHS:n puheenjohtaja Ari-Pekka Lassila. HäSa

Asiasanat

Menot